تکرر ادرار در بچه ها
به گزارش لیسون، آیا از اینکه دستشویی رفتن فرزندتان افزایش یافته است، نگران هستید؟ تکرر ادرار همیشه یک مشکل جدی نیست اما عوامل متعددی وجود دارد که می تواند مسئولیت این شرایط را به عهده بگیرد.
مترجم: فریبا نوید
منبع:راسخون
....................
آیا از اینکه دستشویی رفتن فرزندتان افزایش یافته است، نگران هستید؟ تکرر ادرار همیشه یک مشکل جدی نیست اما عوامل متعددی وجود دارد که می تواند مسئولیت این شرایط را به عهده بگیرد.
ادرار کردن به دفعات یا تکرر ادرار، آن گونه که معمولاً بیش تر شناخته شده است، شرایطی است که در آن اغلب کودک نیاز به دفع ادرار را تجربه می کند. از آن جا که بچه ها مثانه کوچک تری دارند و نسبت به بزرگسالان پردازش مایعات در آن ها سریع تر انجام می پذیرد، در شرایط عادی نسبت به بزرگسالان بیش تر نیاز به دفع ادرار دارند. بنابراین برای آن ها دفع ادرار بیش تر، امری طبیعی است، اما اگر فرزندتان حداقل 10 تا 30 دفعه در یک روز به توالت می رود، احتمالاً نشان دهنده علائم تکرر ادرار می باشد. شب ادراری و تکرر ادرار در شب هم به چنین شرایطی اشاره دارند.
علل
اگر کودکی از این شرایط رنج می برد، پس می تواند نشانه ای از اختلال در ادرار کودک، عفونت باکتریایی، یا وجود خون در ادرار باشد. در حالی که احتمال دارد بیش تر دلیل رفتاری وجود داشته باشد، می تواند ناشی از علل جدی تر زمینه ای هم باشد که نیاز به درمان فوری را می طلبد. همیشه توصیه می شود با یک پزشک متخصص اطفال یا اورولوژیست که ممکن است برای تشخیص علل این بیماری، آزمایش ادرار تجویز کند، مشورت شود.استرس و تنش
بیش تر اوقات تکرر ادرار در بچه ها می تواند از تغییر فاحش عاطفی ناشی شود. اگر کودکی احساس می کند تحت فشار است، پس ممکن است چنین شرایطی را در یک روز یا طی دو روز از شرایط آغازین از خود نشان دهد. این مورد هم می تواند از تغییر در زندگی روزمره کودک نشأت گرفته باشد که به استرس منجر می شود. در چنین شرایطی، صبور بودن والدین و سعی در درک آن چه برای کودک مشکل ساز شده است، حائز اهمیت می باشد.دلیل های رفتاری: تکرر ادرار همچنین می تواند ناشی از برخـی دلایل رفتاری باشد. بسکمک از کودکـان به مصرف غیر ضروری مایعات روی می آورند که نتیجه آن تکرر ادرار می باشد. اگر کودکتان در این که از او خواسته شود مصرف مایعات را کم کند و نشان دهد که رفتن او به دستشویی کم تر شده، بد قلقی می کند، پس این می تواند یک دلیل باشد. در پسران بین گروه سنی 3 تا 4 ساله، در دفع و متوقف کردن ادرار و تکرر ادرار، تمایل بسیار زیادی وجود دارد. این تغییر ناگهانی رفتار و عادت در طی شش ماه یا بیش تر قطع خواهد شد. بسکمک از بچه ها هم یک روش هوشمندانه برای طفره رفتن از کلاس را یاد می گیرند که به وسیله آن وارد یک چرخه از رفتن به سرویس بهداشتی می شوند و بعد بلافاصله با نوشیدن آب، دوباره پس از یک ساعت یا بیشتر نیاز دارند به سرویس بهداشتی بروند. بیشتر معلمان این شرایط را درک خواهند کرد و خیلی سریع به این شرایط و عادت سرانجام می دهند.
دیابت ملیتوس: رایج ترین ترسی که در بیشتر والدین در زمانی که بچه ها آن ها علائم تکرر ادرار را نشان می دهند، شایع است، این است که کودک آن ها از دیابت نوجوانی رنج ببرد. برخلاف شرایط دیگر که می تواند نتیجه اش این شرایط باشد، اگر کودکتان از دیابت رنج می برد، باید از شرایطی مانند پر ادراری، اشتهای زیاد یا خوردن بیش از حد معمول، پر نوشی یا نوشیدن مایعات بیش از حد معمول، و کاهش وزن هم رنج ببرد. سطح قند کودک برای بررسی دیابت باید مورد آزمایش قرار بگیرد.
دیابت بی مزه: دیابت بی مزه دلیل بسیار شایع در تکرر ادرار محسوب نمی شود. اگر کودکتان از این شکل دیابت رنج می برد، پس احتمالاً از کمبود هورمون آنتی دیورتیک یا ADH که به اختلال عملکرد در کلیه ها و عدم توانایی در حفظ آب بدن، تولید اضافی ادرار و تشنگی بیش از حد منجر می شود هم رنج می برد.
Pollakiuria: این بیماری که به نام سندرم تکرر شدید ادراری در طول روز هم شناخته شده است، در بچه ها گروه سنی 3 تا 8 سال رایج است. هیچ علامت دیگری از این اختلال وجود ندارد. گاهی اوقات اگر کودک از این شرایط رنج می برد، به استرس مربوط می شود، پس احتمالاً در هر فرصتی در طول روز تکرر ادرار را تجربه خواهد کرد. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد و در عرض چند ماه فروکش می کند.
عفونت مجاری ادراری: یک دلیل بسیار شایع برای تکرر ادرار، عفونت مجاری ادراری می باشد. اگر کودک شما از عفونت مجاری ادراری یا UTI رنج می برد، پس نه تنها تکرر ادرار را تجربه نمی کند، بلکه از اضطرار که همان نیاز فوری به دفع ادرار می باشد، سوزش ادرار یا سوزش و درد هنگام دفع ادرار، ادرار تیره و خونی، تب، درد پشت، درد شکم و حالت تهوع شکایت می کند.
اختلال در دفع ادرار: تکرر ادرار در بچه ها با توجه به این شرایط که در آن، بعضی از بچه ها به دلیل این که می-ترسند چیزی را از دست بدهند یا می خواهند با عجله به بازی برگردند، مثانه خود را کاملاً تخلیه نمی کنند. آن ها فقط تا حدی ادرار می کنند که از فشار مثانه راحت شوند و به طور کامل ادرارشان را دفع نمی کنند. اگر این مورد به طور منظم انجام پذیرد، آن گاه عضله اسفنکتر که به شما در کنترل مثانه کمک می کند بیش فعال خواهد شد و تخلیه ادرار به طور کامل را سخت تر خواهد کرد. اگر فکر می کنید کودکتان علامت اختلال در دفع ادرار دارد، پس طوری برای او برنامه ریزی کنید که هر 2 تا 4 ساعت یک بار به دستشویی برود.
درمان
بسیار بدیهی است که درمان به دلیل بیماری بستگی دارد. اگر دلیل تکرر ادرار عفونت مجاری ادراری باشد، آن گاه فرزندتان مگر این که عفونت برطرف شده باشد، به یک دوره آنتی بیوتیک نیاز دارد. اگر تکرر ادرار فرزندتان ناشی از آغاز دیابت ملیتوس باشد، درمان با انسولین به نام یک درمان مؤثر خواهد بود. در صورت ولوواژینیت، پزشک احتمالاً پمادهای ضد قارچ موضعی یا ضد باکتری تجویز خواهد کرد. اگر کودکتان علائمی از این قبیل را از خود نشان می دهد، در مصرف مایعات او نظارت داشته باشید. از رعایت بهداشت توالت کودکتان اطمینان حاصل کنید. برای تشخیص صحیح و به موقع، به متخصص یا پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید. اگر دلیل رفتاری باشد، با کودکتان صحبت کنید و همه چیز را به درستی برای او توضیح دهید و اطمینان حاصل کنید که زمان هایی را به او اختصاص خواهید داد.تکرر ادرار نشانه ای از بسکمک از بیماری های جدی زمینه ای می باشد، بنابراین تشخیص بیماری و اطمینان از این که کودکتان از این بیماری رنج نمی برد، بسیار حائز اهمیت می باشد.
منبع: راسخون