روش های چیدمان میز برای انواع مناسبت ها
به گزارش لیسون، خبرنگاران: تنها چیزی که ما بیشتر از غذای خوب دوست داریم، غذای خوب به علاوه یک میز زیبا است و یکی از چیز هایی که همواره بیشتر از بقیه چیز ها دوست داریم، چیدن یک میز زیبا است. فرقی نمی کند، چه بخواهیم وسایل پذیرایی را اجاره کنیم یا این که از ظرف های خودمان استفاده کنیم، گزینه های زیادی وجود دارد. ما می خواهیم از روش های سنتی کمی فاصله بگیریم و از آنجا که بیشتر از یک راه درست برای چیدن میز وجود دارد و ما غیرمنتظره بودن را دوست داریم، در اینجا دستورالعمل های خوبی را با شما در میان می گذاریم.

اصول کلی چیدن میز:
برای آغاز، چند اصل کلی را مطرح می کنیم که برای هر نوع میزی به کار می رود:
ابزار غذاخوری:
برای پیش غذاها، وسایل به ترتیب استفاده روی میز قرار می گیرند، به طوری که ابزاری که زودتر استفاده می گردد، به سمت بیرون چیده می گردد. مثلاً چنگال سالاد در بیرونی ترین بخش سمت چپ بشقاب گذاشته می گردد، چون معمولاً سالاد قبل از غذای اصلی خورده می گردد.چنگال ها:
معمولاً در سمت چپ ظرف سرو غذا قرار می گیرند، به جز چنگال دسرخوری که می توان آن را بالای بشقاب گذاشت و چنگال صدف خوری که در سمت راست قرار می گیرد.- کاردها: در سمت راست بشقاب قرار می گیرند، به طوری که لبه تیزشان به سمت بشقاب باشد. به استثنای کارد کره که در ظرف کره گذاشته می گردد و تیغه آن باید به سمت پایین و چپ باشد.
قاشق ها:
معمولاً در سمت راست بشقاب قرار می گیرند، به استثنای قاشق دسر که درست بالای بشقاب گذاشته می گردد.لیوان آب:
همواره عظیم ترین لیوان مخصوص آب است و معمولاً در سمت راست بشقاب، درست بالای قاشق ها و کارد ها قرار می گیرد، به طوری که نوک کارد ها به سمت لیوان باشد.قراردهی:
تمام وسایل باید در حدود یک اینچی لبه میز و به طوری قرار گیرد که از سمت پایین در یک تراز باشند.- فقط آنچه را که استفاده خواهید کرد، روی میز بچینید: فقط وسایلی را بچینید که در طول غذا خوردن از آن استفاده خواهید کرد. مثلاً اگر سوپ ندارید، نیازی نیست قاشق سوپ خوری روی میز قرار دهید.
حالا که با اصول اولیه آشنا شدید، وقت آن است که به انواع مختلف چیدمان میز بپردازیم.
1. رسمی
چیدمان رسمی میز برای عروسی ها، غذا های عید یا هر مناسبتی که بیشتر از سه غذا سرو گردد، مناسب است. این نوع چیدمان در رستوران های سطح بالا که چند نوع غذا سرو می نمایند هم دیده می گردد. در چیدمان رسمی، بشقاب عظیم همراه با هر غذا آورده می گردد، بنابراین قراردادن آن زمان چیدن میز لازم نیست.
از بین تمام انواع چیدمان میز، نوع رسمی از همه متقارن تر است، بنابراین قراردهی ابزار ها اهمیت زیادی دارد، چون تعداد آن ها در این نوع بیشتر از سایر انواع است. نتیجه نهایی، چیدمانی متعادل است که برای غذای رسمی کاملاً مناسب است.
بخش های مختلف چیدمان رسمی میز:
مرکز
بشقاب عظیم:
این بشقاب تعیین نماینده فضای میز است. بخش های مختلف غذا، مثل سالاد، سوپ، گوشت یا ماهی، روی این بشقاب قرار می گیرد. این بشقاب معمولاً همراه با بشقاب غذا از سر میز برداشته می گردد. توجه: محل قرار دریافت این بشقاب، در صورت وجود، در همه انواع چیدمان میز یکسان است.دستمال:
معمولاً قبل از آغاز غذا تا زده می گردد و در بالای بشقاب عظیم قرار می گیرد.کارت منو:
کارت منو را می توان روی دستمال قرار داد یا لای دستمال گذاشت تا شکل رسمی تری بگیرد.
سمت چپ
چنگال سالادخوری:
سالاد دومین بخش از غذا است که سرو می گردد، بنابراین چنگال سالاد در خارجی ترین بخش سمت چپ میز قرار می گیرد و معمولاً کوچک تر از چنگال غذاخوری است.چنگال ماهی خوری:
این چنگال کنار چنگال سالاد قرار می گیرد. در چیدمان رسمی، ماهی یا غذای دریایی بعد از سالاد سرو می گردد. شکل چنگال ماهی خوری طوری طراحی شده که به بهترین شکل گوشت را از استخوان جدا کند. اگر غذای دریایی در کار نباشد، این چنگال به عنوان چنگال غذای دوم استفاده می گردد.چنگال غذاخوری:
چنگال غذاخوری درست کنار بشقاب و در سمت چپ قرار می گیرد و معمولاً عظیم ترین چنگال از بین این سه چنگال است.
سمت راست
قاشق سوپ خوری:
در یک مراسم رسمی، سوپ غذای اولی است که سرو می گردد و بنابراین در بیرونی ترین قسمت سمت راست بشقاب قرار می گیرد.کارد سالادخوری:
سالاد بعد از سوپ سرو می گردد، پس چاقوی مربوط به آن در سمت چپ قاشق سوپ خوری قرار می گیرد.کارد غذاخوری:
این کارد درست کنار بشقاب در سمت راست آن قرار می گیرد، متقارن با محل قرارگیری چنگال غذاخوری.
بالا
بشقاب کره:
این بشقاب در بالا و سمت چپ بشقاب عظیم قرار می گیرد.کارد کره:
این کارد روی بشقاب کره قرار می گیرد، نوک آن به سمت چپ و تیغه آن به سمت پایین و دسته آن رو به مهمان است.قاشق دسرخوری:
این قاشق که کوچک ترین قاشق است، بالای بشقاب غذای اصلی قرار می گیرد.چنگال دسرخوری:
زیر قاشق دسرخوری قرار گرفته است و برای میوه هم می توان از آن استفاده کرد.لیوان نوشیدنی سفید:
این لیوان باید به مهمان نزدیک تر باشد، چون معمولاً قبل از نوشیدنی قرمز و همراه با غذای دوم سرو می گردد.لیوان نوشیدنی قرمز:
این لیوان از عظیم تر و بلندتر از لیوان نوشیدنی سفید است.لیوان آب:
عظیم ترین لیوان است و در نزدیک ترین محل به مهمان، درست بالای کارد ها قرار می گیرد.
2. غیررسمی
چیدمان غیررسمی میز شاید بیشترین کاربرد را دارد. این نوع برای عروسی های خودمانی، مهمانی ها یا هر مناسبتی که نمی خواهیم زیاد رسمی باشیم، مناسب است.
تفاوت های ظریفی بین چیدمان رسمی و غیر رسمی وجود دارد. در این چیدمان، قاشق و چنگال و لیوان های کمتری هست و بشقاب هم همواره وجود ندارد.
بخش های مختلف چیدمان غیررسمی میز:
مرکز
بشقاب غذای اول:
بشقاب غذای اول روی بشقاب عظیم (در صورت وجود) قرار می گیرد و معمولاً قبل از بخش بعدی غذا برداشته می گردد.دستمال:
دستمال را می توان قبل از آغاز غذا تا زد و روی بشقاب گذاشت، اما در یک چیدمان غیررسمی دوست داریم خلاقانه تر عمل کنیم و با روش های مختلف تا زدن و قرار دادن آن در جا های مختلف، به میزمان کمی تنوع بدهیم.کارت منو:
مثل نوع رسمی، روی دستمال یا داخل تای آن قرار می گیرد، اما می توانیم آن را در صورت تمایل کنار بشقاب عظیم هم قرار دهیم.
در خصوص بقیه قسمت ها، می توانیم چنگال دسر، چنگال ماهی خوری یا کارد ماهی خوری و لیوان نوشیدنی را کم کنیم تا میزمان شکلی غیررسمی به خود بگیرد.
3. ساده
چیدمان ساده در اصل نوع ساده شده چیدمان غیررسمی است که تفاوت نامحسوسی با آن دارد. مثلاً ابزار دسرخوری وجود ندارد و تعداد لیوان ها هم کمتر است. این نوع چیدمان برای غذا های روزانه و شام های خودمانی و شام های مجلل در خانه مناسب است.
بخش های مختلف چیدمان ساده:
برای چیدمان ساده کافی است یکی از لیوان های نوشیدنی، کارد سالادخوری و قاشق دسرخوری را حذف کنید. این نوع چیدمان برای مناسبت های روزمره ایده آل است.
منبع: amorologyweddings
منبع: برترین ها