طرز تهیه ماکارونی با سویا به 4 روش لذیذ و خوشمزه
به گزارش لیسون، ماکارونی یکی از مواد غذایی پرکاربرد در آشپزخانه است که با آن غذاهای زیادی می توان تهیه کرد؛ از سالاد ماکارونی با مرغ گرفته تا اسپاگتی ساده بدون گوشت و انواع پاستاها. اما یکی از لذیذترین دستورات ماکارونی پخت آن به روش ایرانی به همراه گوشت یا سویا است که مایه قرمز رنگ و لذیذی دارد. در این مطلب چند دستور برای ماکارونی با سویا را برایتان آماده کرده ایم که اگر خواستید یک غذای گیاهی داشته باشید، دستتان برای انتخاب باز باشد!
طرز تهیه ماکارونی با سویا خوشمزه
مواد لازم | |
ماکارونی | یک بسته (700 گرمی) |
سویا | 300 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 4 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
دارچین | به مقدار لازم |
مایه ماکارونی با سویا
روش پخت ماکارونی با سویا عالی و لذیذ
- ابتدا پیاز را خرد کنید و داخل روغن تفت بدهید.
- زمانی که رنگ آن تغییر کرد سویای خیس خورده را اضافه کنید تفت بدهید. (سویا 1 ساعت خیس خورده باشد.)
- سپس رب گوجه و ادویه ها را اضافه کنید وقتی تفت دادید که رب گوجه فرنگی رنگ بیاندازد به اندازه 1-2 لیوان آب به مواد اضافه کنید و اجازه بدهید تا مواد و رب گوجه تان بپزند و طعم همه مواد به خورد هم بروند.
- زمانی که آب سس تان تمام شد آن را خاموش کنید بهتر است سس تان زیاد سفت نشود.
- در زمان آماده شدن سس قابلمه ای را آب کنید و روی گاز قرار بدهید زمانی که جوش آمد ماکارونی که را به سلیقه خود به دو نیم یا سه قسمت یا کامل به آب اضافه کنید و به آن نمک و روغن بیافزایید.
- آب آن را بچشید باید با نمک باشد. آن را هم بزنید تا ماکارونی ها به هم نچسبند.
- بعد از اینکه ماکارونی ها نرم شدند آنها را آبکشی کنید و روی همه قسمت های ماکارونی آب بریزید این کار باعث می شود هنگام دم کشیدن، ماکارونی ها به هم نچسبند.
- داخل قابلمه کمی روغن بریزید و اجازه بدهید داغ شود با سلیقه خود کف آن را ته دیگ بیاندازید.
- بعد از قرار دادن ته دیگ یک لایه ماکارونی بریزید و یک لایه سس و باز یک لایه ماکارونی و یک لایه سس این کار را تا زمانی که موادتان تمام شود ادامه بدهید و در آخر چند سوراخ روی آن بزنید و مقدار خیلی کم آب داخل تابه سستان بریزید و بعد روی ماکارونی ها بریزید و در قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید بخار کند و زیر آن را کم کنید.
- و بعد از دم کشیدن نوش جان کنید.
طرز تهیه ماکارونی با سویا و عدس
مواد لازم | |
ماکارونی ساده | 400 گرم |
عدس | 14 پیمانه |
سویا | 150 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل و روغن | به میزان لازم |
ماکارونی با سویا و عدس خوشمزه
روش پخت ماکارونی با سویا و سیب زمینی و عدس
- در ابتدا عدس هایی را که از قبل خیس خورده اند و چند بار آب آنها را عوض کرده اید را با کمی آب روی حرارت قرار دهید تا پخته شوند.
- حالا پیازها و سیرها را به صورت نگینی خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود و گوشت چرهخ کرده را به آن اضافه کنید تا گوشت سرخ شود و رنگ آن تغییر پیدا کند.
- حالا سیب زمینی را به صورت نگینی خرد شده با عدس های پخته شده به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا کل مواد با هم مخلوط گردند و سیب زمینی ها هم کمی سرخ شوند. به موادی که داریم نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و برای از بین رفتن بوی خامی زردچوبه و رب مواد را هم بزنید و سپس از روی حرارت بردارید.
- داخل قابلمه آب بریزید و بر روی حرارت قرار دهید و کمی نمک، روغن و زردچوبه به آب جوش اضافه کنید و رشته های ماکارونی را به آن اضافه کنید و در مدت زمان مورد نیاز آن را آبکش کنید.
- در مرحله آخر از طرز تهیه ماکارونی با عدس حالا کف قابلمه را مقداری روغن بزنید و سپس ته دیگه مورد نظر را ته قابلمه بچینید و سپس عدس را در لابه لای ماکارونی بریزید و روی در قابلمه را دمی بگذارید و اجازه دهید که روی حرارت به آرامی دم بکشد و سپس می توانید این غذای خوشمزه را با سس دلخواه خود سرو کنید.
طرز تهیه ماکارونی با سویا و قارچ رستورانی
مواد لازم برای 6 نفر | |
ماکارونی | 700 گرم |
سویا | 200 گرم |
قارچ | 200 گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
شیر | 1 لیوان |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 5 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی رنده شده | 4 عدد متوسط |
زردچوبه | 1 قاشق غذاخوری سرخالی |
فلفل پاپریکا | 1 قاشق مرباخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ½ قاشق چایخوری |
کره | به مقدار لازم |
آب جوشیده گرم | 1/2 فنجان |
نمک و روغن | به میزان لازم |
پاستا با سویا و قارچ خوشمزه
روش پخت ماکارونی با سویا و قارچ
- برای درست کردن یک ماکارونی قرمز خوشمزه با سویا و قارچ ابتدا به مدت 2 الی سه ساعت سویا را در یک لیوان شیر خیس کنید و به آن مقداری فلفل سیاه و نمک اضافه کنید. بعد از این مدت سویا را آبکش کنید و خوب فشار دهید تا شیر اضافی آن گرفته شود. (خیس کردن سویا در شیر طعم لذیذی به سویا می بخشد و طعم خاص سویا که برای برخی خوشایند نیست را کاملا از بین می برد.)
- پیازها را ریز و حبه ای خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید. وقتی که پیازها سبک شدند کمی دیگر سرخ کنید تا کاراملی شوند.
- زردچوبه را اضافه کنید و زمانی که زردچوبه تفت خورد و طعم خامی آن گرفته شد گوجه فرنگی های رنده شده را اضافه کنید. آب گوجه فرنگی باید خوب کشیده و سرخ شود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود. یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را هم اضافه کنید. حالا نوبت اضافه کردن سویا است. بعد از ریختن سویا در سس گوجه فرنگی چند قاشق آب به سویا اضافه کنید تا سویا خوب بپزد. سپس سویا را خوب تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود. بعد از حدود 5 یا شش دقیقه سایر ادویه جات به علاوه نمک به سویا اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا طعم فلفل و ادویه و نمک به خورد سویا بروند.
- در این فاصله قارچ ها را برش بزنید و در مقداری کره و فلفل سیاه تفت دهید تا کمی سبک شوند. سپس قارچ های تفت خورده را به ترکیب سویا اضافه کنید. مایه سویا و قارچ را خوب هم بزنید. اگر مایه به روغن نیاز دارد کمی دیگر روغن اضافه کنید تا مایه ماکارونی ته نگیرد. به مایه سویا اجازه دهید تا به روغن بیفتد. بهتر است برای چند دقیقه درب ماهیتابه را ببندید و صبر کنید تا مایه ماکارونی به روغن بیفتد.
- در یک قابلمه آب را جوش بیاورید، مقداری نمک به آب اضافه کنید و ماکارونی را طبق دستور روی بسته بپزید و آبکش کنید. بعد از مدت زمان گفته شده روی بسته، ماکارونی را آبکش کنید.
- برای ته دیگ ماکارونی بسته به اندازه قابلمه یک یا دو عدد سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت ورقه ای برش بزنید. برای این که ته دیگ سیب زمینی نسوزد بهتر است برش ها حدود نیم سانت قطر داشته باشند. روی سیب زمینی ها مقداری کنجد و نمک بپاشید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید. روغن را داغ کنید و سیب زمینی های آغشته به نمک و کنجد را کف قابلمه بچینید.
- برای این که ماکارونی یکدستی داشته باشید به صورت لایه لایه ماکارونی و مایه ماکارونی را در قابلمه بریزید. به این ترتیب که در لایه اول ماکارونی، لایه دوم نصف مایه ماکارونی و نیمی از نصف فنجان آب جوشیده گرم (جوش و خیلی داغ نباشد، دمای ولرم کافی است) و در لایه دوم هم به همین ترتیب یک لایه ماکارونی، نصف باقی مانده مایه ماکارونی و باقی مانده فنجان آب.
- مدت زمان دم کشیدن ماکارونی و برشته شدن ته دیگ سیب زمینی بستگی به ضخامت کف قابلمه دارد. بهتر است برای دم کردن ماکارونی قرمز با سویا و قارچ از قابلمه چدن استفاده کنید تا ته دیگ نسوزد. 30 الی 45 دقیقه برای دم کشیدن ماکارونی و برشته شدن ته دیگ سیب زمینی کنجدی کافی است.
طرز تهیه ماکارونی با سویا و پنیر پیتزا
مواد لازم | |
ماکارونی | 1 بسته |
پیاز خرد شده | 1 عدد |
سویا خیس شده | 2 پیمانه |
فلفل دلمه خرد شده | 1 عدد |
سیب زمینی خرد شده | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذا خوری |
نمک و ادویه | به مقدار لازم |
پنیر ورقه ای | 2 تا 3 ورقه |
ماکارونی با سویا و پنیر پیتزا
دستور پخت ماکارونی با سویا دونفره یا سه نفره
- پیاز را در روغن سرخ کنید کمی که رنگش برگشت فلفل دلمه ای را روی آن بریزید و کمی تفت بدهید.
- سویا را اضافه کرده و تفت بدهید.
- کمی آب بریزید و در ماهیتابه را بگذارید و زیر آن را کم کنید تا آبش تبخیر شود.
- سیب زمینی را در ماهیتابه دیگر سرخ کنید و به آن ادویه و نمک بزنید و کنار بگذارید.
- ماکارونی را طبق دستور نوشته شده روی بسته اش آبکش کنید.
- برای آبکش کردن ماکارونی از آب گرم استفاده کنید که ماکارونی گرم بماند و برای سرو سرد نشود.
- سعی کنید مایع ماکارونی و سیب زمینی را هم گرم نگه دارید که گرمای اینها بتواند ورق های پنیر را آب کند.
- پنیر را نواری ببرید.
- توی دیس ماکارونی ریخته و یکی دو نوار پنیر بگذارید و روی آن مایه ماکارونی بریزید.
- کمی سیب زمینی سرخ کرده هم بریزد.
- همینطور ردیف ردیف بریزید تا ردیف آخر که با ماکارونی روی آن را بپوشانید و رویش را با پنیر و مایه و ماکارونی و سیب زمینی سرخ کرده تزیین کنید.
سخن آخر
امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید. شما ماکارونی با سویا و گوشت را ترجیح می دهید یا سس ماکارونی فقط با سویا را ؟ سوالات، تجربیات و نظرات خود را در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید.
اگر به طعم سویا علاقه دارید، طرز تهیه لذیذترین انواع غذا با سویا را نیز در خبرنگاران بیاموزید و به برنامه غذایی خود تنوع بخشید.
منبع: مجله انگیزه