طرز تهیه کوفته مرغ به 3 روش

به گزارش لیسون، کوفته مرغ در انواع گوناگون و با مواد مختلفی درست می گردد. کوفته مرغ سرخ شده، کوفته مرغ و برنج و کوفته مرغ و پنیر سه نوع کوفته خوشمزه هستند که با گوشت مرغ چرخ نموده یا مرغ پخته و ریش شده تهیه می شوند.

طرز تهیه کوفته مرغ به 3 روش

خبرنگاران | سرویس آشپزی - کوفته مرغ غذایی سنتی است که با گوشت مرغ درست می گردد و در ترکیب آن می توان از انواع مواد غذایی استفاده کرد و به آن تنوع بخشید. این کوفته نسبت به کوفته گوشت سریع تر و راحت تر پخته می گردد. در این مطلب طرز تهیه کوفته مرغ به 3 روش شرح داده می گردد.

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر به موضوع دلخواه خود برسید.

  • کوفته مرغ سرخ شده
  • کوفته مرغ و برنج
  • کوفته مرغ و پنیر

طرز تهیه کوفته مرغ سرخ شده

مواد لازم
گوشت مرغ چرخ نموده500 گرم
پیاز رنده شده1 عدد
تخم مرغ1 عدد
سبزی خشک پودر شده (نعنا، ترخون، مرزه، آویشن)1 قاشق چایخوری
جعفری ساطوری3-4 قاشق غذاخوری
گرد نان سفید3-4 قاشق غذاخوری
شیر1/2 پیمانه
کره2-3 قاشق غذاخوری
آردبه میزان لازم
نمک و فلفلبه میزان لازم
پودر جوز بویاکمی
گوجه فرنگی رنده شده5-6 عدد
سرکه3-4 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز1 قاشق چایخوری

دستور تهیه:

  1. مرغ چرخ نموده را با پیاز رنده شده در کاسه ای ریخته، تخم مرغ را روی آن بشکنید، یک قاشق جعفری ساطوری، یک قاشق چایخوری سبزی خشک و کمی جوز بویا، نمک و فلفل اضافه کنید.
  2. گرد نان را در شیر خیس کنید و پس از 6-5 دقیقه روی مواد فوق بریزید.
  3. مواد را چنگ بزنید و سپس به شکل 12-10 عدد کوفته درآورید.
  4. کوفته ها را در آرد بغلطانید.
  5. کره را روی حرارت ملایم ذوب نموده و کوفته ها را در آن سرخ کنید.
  6. گوجه فرنگی رنده شده، نمک، پودر فلفل قرمز، شکر و سرکه را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و غلیظ گردد.
  7. کوفته های سرخ شده را در یک لایه در تابه بچینید و سس گوجه فرنگی را روی ان بریزید.
  8. حرارت را کم کنید، درب تابه را ببندید و 20-15 دقیقه صبر کنید تا کوفته مرغ اماده گردد.
  9. پس از کشیدن کوفته مرغ در دیس، به جامانده جعفری ساطوری را روی آن بپاشید.
  10. این غذا را با سیب زمینی و سبزیجات پخته نظیر نخودسبز، لوبیاسبز یا گل کلم سر میز غذا بگذارید.

طرز تهیه کوفته مرغ و برنج

مواد لازم
سینه مرغ2 عدد
برنج خیس خورده1.5 پیمانه
شیر1/2 پیمانه
روغن4-5 قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده1 عدد
سیر له شده2 حبه
گشنیز ساطوری1.5 پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم
گوجه فرنگی رنده شده2 پیمانه
سیر ریز خرد شده4 حبه
آویشن1/2 قاشق چایخوری

دستور تهیه:

  1. مرغ را با یک عدد پیاز خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه در 5 پیمانه آب بپزید، طوریکه 3 پیمانه از آب آن باقی بماند.
  2. گوشت مرغ را از استخوان جدا نموده و ریش ریش کنید.
  3. آب مرغ را صاف کنید و برنج را در آن بپزید تا نرم شده و آب مرغ به خورد آن رود.
  4. 3-2 قاشق روغن و شیر را به برنج اضافه نموده و با دست چنگ بزنید تا به شکل خمیر درآید.
  5. یک عدد پیاز را ریز خرد نموده و روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی گردد. سیر له شده را اضافه کنید و 3-2 دقیقه تفت دهید، سپس مرغ ریش شده را اضافه نموده و دو سه دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
  6. گشنیز خرد شده، نمک، فلفل و برنج له شده را در ظرفی ریخته و با دست مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.
  7. مایه حاصل را به شکل کوفته گرد کنید و در سینی قرار دهید.
  8. فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت گرم کنید.
  9. سینی فر را با کمی روغن چرب نموده و کوفته ها را در یک لایه درون آن بچینید.
  10. سینی را در فر قرار دهید و 40-35 دقیقه صبر کنید تا کوفته ها بپزند.
  11. سیر خرد شده را با 2 قاشق غذاخوری روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم گردد، سپس گوجه فرنگی رنده شده، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و فرصت دهید سس غلیظ گردد. در سرانجام مقداری پودر آویشن در سس بریزید و حرارت را خاموش کنید.
  12. کوفته ها را در ظرف سرو بکشید و با سس گوجه فرنگی، نان و سبزی خوردن نوش جان کنید.

طرز تهیه کوفته مرغ و پنیر

مواد لازم
مرغ چرخ نموده500 گرم
تخم مرغ2 عدد
پودر سوخاری1/3 پیمانه
پنیر پارمزان رنده شده1/3 پیمانه
پودر آویشن1/2 قاشق چایخوری
پودر سیر1/2 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
پنیر موزارلا1 پیمانه
سس گوجه فرنگیبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
  2. مرغ چرخ نموده را در کاسه بزرگی ریخته، تخم مرغ، ، نمک، فلفل، پنیر پارمزان، پودر آویشن و پودر سیر را به آن اضافه کنید، سپس مواد را با دست مخلوط نموده و خوب ورز دهید تا به شکل خمیر یکدستی درآیند.
  3. خمیر حاصل را به شکل کوفته های هم اندازه درآورید و یک تکه پنیر موزارلا میان هر کوفته قرار دهید.
  4. اطراف کوفته ها را در کمی روغن روی حرارت ملایم سرخ کنید.
  5. کف سینی فر را چرب نموده و کوفته ها را در آن بچینید. سپس سینی را 30-20 دقیقه در فر قرار دهید تا کوفته مرغ آماده گردد.
  6. کوفته مرغ را در ظرف سرو بچینید، سس گوجه فرنگی را در ظرف مخصوص سس بریزید و کنار آن قرار دهید.

کوفته یکی از ابداعات آشپزخانه ایرانی است که اگر چه به کشور های مختلف سفر نموده و در هر کشوری رنگ آن محل را به خود گرفته، ولی نام فارسی خود را حفظ نموده است. کوفته غذا یی قدیمی بوده که در اصل با گوشت کوبیده در هاون درست می شده است. گوشت کوبیده در هاون خاصیت چسبندگی فراوان پیدا می نموده و در نتیجه مایه کوفته هنگام پختن در آب وا نمی رفته است. امروزه دیگر کوبیدن گوشت در هاون جایگاهی ندارد و به جای آن گوشت را چرخ می نمایند که در اینصورت خطر وا رفتن کوفته در حین پخت وجود دارد. برای حل این مشکل معمولا گوشت را دو سه بار چرخ می نمایند یا یکی دو عدد تخم مرغ به آن اضافه می نمایند، هرچند تخم مرغ در ترکیب مایه کوفته ماده ای اضافی است.

منبع: setare.com
انتشار: 19 اسفند 1399 بروزرسانی: 19 اسفند 1399 گردآورنده: lison.ir شناسه مطلب: 1454

به "طرز تهیه کوفته مرغ به 3 روش" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه کوفته مرغ به 3 روش" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوفته مرغ به 3 روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید