برترین میوه برای برطرف عطش
به گزارش لیسون، تهران (پانا) - برای برطرف عطش و تشنگی در ماه رمضان، نوشیدن آب زیاد در سحری هیچ فایده ای ندارد. روزه داران باید برای برطرف تشنگی از نوشیدنی ها و عرقیات گیاهی مناسب استفاده نمایند.
به گزارش نمناک، در ماه مبارک رمضان یکی از دغدغه های اصلی روزه داران رفع عطش و تشنگی است. روزه داران در فاصله افطار و سحر باید آب مورداحتیاج بدن خود را تأمین کنند تا در طول روز و ساعت های روزه داری دچار تشنگی و سردرد ناشی از آن نشوند.
برای تأمین آب مورداحتیاج بدن تنها لازم نیست این عزیزان آب بنوشند بلکه با نوشیدن بعضی از شربت ها و آب میوه ها و نکاتی که در این مطلب می خوانید می توانند عطش خود را رفع کنند.
آب آلبالو، ضد تشنگی ماه رمضان
برای رفع عطش و تشنگی در ماه رمضان نوشیدن آب میوه های طبیعی و مصرف میوه و سبزیجات بسیار موثر است زیرا علاوه بر تأمین آب بدن ویتامین های مورداحتیاج بدن را نیز تأمین می نماید. یکی از آب میوه های طبیعی برای رفع عطش مصرف آب آلبالو است.
آلبالو دارای آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، مس، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، روی، ویتامین های A، B، C و D برای رفع تشنگی در ماه رمضان و کم کردن التهاب از آلبالو یا آلوی بوعلی تازه و رسیده استفاده نمایید و آلبالو نارس مصرف نکنید زیرا باعث سوء هاضمه در شخص می گردد.
شما می توانید آب آلبالو را بگیرید و از این آب میوه خوشمزه و طبیعی بهره ببرید. آلبالو خون را صاف و پوست را روشن و صاف می نماید. افراد دارای فشارخون بالا می توانند با خوردن آب آلبالو فشارخونشان را کاهش و کنترل کنند زیرا آلبالو ادرارآور است و پتاسیم موجود در آن سبب می گردد نمک در عروق باقی نماند.
آب آلبالو
نوشیدنی های دیگر برای رفع تشنگی در ماه رمضان
آب هندوانه:
استفاده از آب هندوانه برترین پیشنهاد برای روزه دارانی است که احساس تشنگی آن ها بعد از افطار همچنان به جای مانده است.
شربت تمبر هندی با عسل:
این شربت علاوه بر رفع تشنگی سبب رفع یبوست در ماه رمضان می گردد. برای تهیه این شربت تمبر هندی را خیس و صاف نموده و سپس آن را با عسل ترکیب و مصرف کنید.
شربت خاکشیر و تخم شربتی:
یکی دیگر از نوشیدنی های ضد عطش شربت خاکشیر و تخم شربتی است زیرا خاکشیر و تخم شربتی می توانند آب را درون دانه های خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن برسانند.
شربت سکنجبین:
برای کاهش تشنگی در طول ساعات روزه داری در فاصله افطار تا سحر شربت سکنجبین را به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر مصرف کنید.
دم نموده نعناع:
بین افطار تا سحر برای رفع تشنگی دم نموده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل نوشیدنی عالی است. برای تهیه شربت نعناع نیز شکر و آب به نسبت دوبه یک را جوشانده و میزانی عرق نعناع و آب لیمو ترش اضافه نمایید و بگذارید خنک گردد و سپس مصرف کنید.
عرق کاسنی:
کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد. برای تأمین آب بدن نوشیدنی هایی مانند خاکشیر را باکمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده نمایید.
دم نموده لیموعمانی با گل گاوزبان و نبات:
برای رفع عطش و آرامش و خواب مناسب در شب دم نموده لیموعمانی با گل گاوزبان و نبات عالی است.
مخلوط زردآلوی تازه همراه با عسل:
برای رفع عطش و سنگینی معده زردآلوی تازه را با عسل و آب مخلوط نموده و بنوشید. در کل شما می توانید میوه های مختلف را داخل آب بریزید و بنوشید.
شربت آب لیمو:
برای رفع عطش مصرف شربت آب لیمو مفید است زیرا سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران رفع می نماید.
عرق شاتره:
برای رفع عطش و افزایش مقاومت بدن در برابر گرما نوشیدن 2 یا 3 فنجان عرق شاتره در افطارهای ماه مبارک رمضان مفید است.
ماءالشعیر خانگی:
برای رفع عطش و خارج شدن عفونت ها از بدن ماءالشعیر خانگی تهیه کنید. برای تهیه این ماءالشعیر ابتدا یک لیوان جو را با 14 لیوان آب خیس نموده و روی اجاق گاز قرار دهید، به محض شکفته شدن جوها آن را از روی حرارت برداشته و از صافی رد کنید. وقتی نوشیدنی تان کمی سرد شد، آن را به حالت نیم گرم بنوشید.
چند پیشنهاد مفید دیگر برای رفع تشنگی در ماه رمضان
در ماه رمضان زیر نور آفتاب نایستید و حتی الامکان در منطقه ها سایه دار و خنک بایستید و از پوشش کلاه بهره ببرید.
در ماه رمضان ورزش ملایم کنید و فعالیت های بدنی را کاهش دهید.
در فاصله یک ساعت پس از افطار 8 لیوان مایعات خنک و آب را به مرور تا هنگام خواب بنوشید و از خوردن آب یخ اجتناب کنید.
از نوشیدن چای ، قهوه و نوشابه ها به علت دارا بودن سطح بالایی از شکر و کافئین خودداری کنید زیرا این نوشیدنی ها سبب از دست رفتن سریع آب بدن می شوند.
از خوردن بعضی مواد غذایی و شیرینی های مصنوعی مانند زولبیا و بامیه که سبب افزایش غلظت مایعات بدن و تشدید احساس تشنگی می شوند، خودداری کنید و به جای آن خرما بخورید.
نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد زیرا بدن آب اضافی را دفع می نماید.
از میوه هایی چون زردآلو و هلو بهره ببرید زیرا این میوه ها درد و ناراحتی ناشی از اسید معده را کم نموده و مواد معدنی ازدست رفته ناشی از تعریق را جبران خواهند کرد.
به روزه دارای توصیه می گردد از مصرف میزان زیاد نمک در غذاهای خود خودداری نموده زیرا غذاهایی که دارای مقادیر زیاد نمک و فلفل و یا ادویه های دیگر است، احتیاج بدن را برای نوشیدن آب افزایش می دهد.
در طول ماه مبارک رمضان نوشابه و تمامی نوشیدنی های گازدار را فراموش کنید.
آب میوه های غیرطبیعی دارای رنگ های مصنوعی و مقادیر زیاد شکر است و برای سلامت افراد مضر بوده و باعث ایجاد آلرژی می گردد پس تا حتی الامکان از مصرف این نوشیدنی ها خودداری کنید.
منبع: خبرگزاری پانا