2 طرز تهیه چای خامه ای فوری
به گزارش لیسون، چای خامه ای یا Cream Tea نوعی چای اصالتا انگلیسی است که سرو کردن آن جزو سنت های محبوب در جنوب غربی این کشور به شمار میرود. این چای خوشمزه، خاص و لاکچری معمولاً همراه با اسکون (نوعی نان شیرین) یا کلوچه، خامه لخته و مربا سرو می گردد و در اصل یک میان وعده رسمی است. در این مقاله از در ما طرز تهیه چای خامه ای انگلیسی و همه نکات تهیه و سرو چای خامه ای، طرز تهیه خامه لخته، تاریخچه چای خامه ای و … را به شما می گوییم.

طرز تهیه چای خامه ای در یک نگاه
برای تهیه چای خامه ای، چای سیاه را به روش معمول دم کنید و به دلخواه می توانید هل، دارچین، میخک و زنجبیل به آن اضافه کنید. اجازه دهید چای روی حرارت بخار آب، دم بکشد. سپس شیر و شکر را به آن اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر صبر کنید. در آخر، برای سرو چای خامه ای، چای را صاف کنید و در فنجان بریزید. سپس در کنار چای کلوچه بگذارید و روی کلوچه را با خامه و مربا تزیین و همراه با چای میل کنید.
شما می توانید میزان مواد اولیه، مراحل و جزییات طرز تهیه چای خامه ای را در ادامه این مطلب بخوانید.
مواد لازم برای تهیه چای خامه ای (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
آب | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
چای سیاه یا چای کیسه ای | 2 قاشق غذاخوری (یا 2 عدد چای کیسه ای) |
چوب دارچین | 1 عدد |
دانه هل (خرد شده) | 4 تا 6 عدد |
میخک | 1 عدد |
پودر زنجبیل | نوک قاشق چای خوری |
شیر | 2 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
خامه لخته یا خامه صبحانه | برای سرو کنار چای خامه ای |
کلوچه یا نان شیرینی | برای سرو کنار چای خامه ای |
مربا (با طعم دلخواه) | برای سرو کنار چای خامه ای |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان آماده شدن چای خامه ای: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه چای خامه ای انگلیسی
چای خامه ای مثل می تواند یک جایگزین عالی برای یا باشد و به عنوان عصرانه آن را سرو کنید. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه چای خامه ای را به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در ابتدا برای درست کردن چای خامه ای انگلیسی، میزانی آب در کتری بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند. در یک قوری، چای خشک بریزید یا چای کیسه ای را بگذارید. بقیه چاشنی ها شامل چوب دارچین، هل، میخک و پودر زنجبیل را بریزید.
در صورت تمایل می توانید چای سیاه ایرانی یا خارجی، چای کیسه ای، چوب دارچین و هل را از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی تهیه کنید.
مرحله دوم: چای سیاه را دم کنید
بعد از جوش آمدن آب، به مقدار 2 لیوان آب جوش را در قوری بریزید. کتری را روی حرارت بگذارید تا آب به جای مانده روی حرارت ملایم بخار گردد. قوری را روی بخار کتری بگذارید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه چای دم بکشد و رنگ بگیرد.
مرحله سوم: شیر را اضافه کنید
بعد از اینکه چای دم کشید، شیر و شکر را به چای اضافه کنید و حدود 2 دقیقه صبر کنید تا شیر هم همدما با چای گردد. سپس چای را از روی حرارت بخار آب بردارید. لیوان ها یا فنجان های چای را در یک سینی بگذارید و در دهانه لیوان یا فنجان یک صافی بگذارید. چای خامه ای را در فنجان بریزید، طوری که چای کاملا صاف گردد.
برای خرید انواع شیر و شکر می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله آخر: چای خامه ای را سرو کنید
در آخر، برای سرو چای خامه ای، نان شیرینی یا کلوچه ها را در ظرف بگذارید. روی آنها را خامه صبحانه، یا خامه لخته بگذارید. سپس روی خامه ها را مربای دلخواه () بریزید. چای خامه ای به صورت داغ و تازه میل کنید.
کلوچه، خامه صبحانه و انواع مربا را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
آموزش تهیه چای خامه ای فوری
یک روش ساده و فوری دیگر برای درست کردن چای شیر با خامه، این است که در یک قابلمه آب، چای کیسه ای یا چای ایرانی (به ازای هر فنجان، 1 قاشق چای خوری)، پودر زنجبیل، دارچین و هل شکسته را بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آب آغاز به جوشیدن کند.
حدود 5 دقیقه بعد از اینکه چای جوشید، شیر را به آن اضافه کنید. حدود 1 دقیقه دیگر مواد داخل قابلمه بجوشند. سپس شعله را خاموش کنید. چای را صاف کنید و در فنجان های سرو بریزید. به چای می توانید خامه را اضافه کنید و هم بزنید و روی چای را با پودر دارچین تزیین و سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه چای خامه ای
- اگر از چای کیسه ای یا چای هندی در طرز تهیه چای خامه ای با شیر استفاده می کنید، پنج دقیقه برای دم کشیدن چای کافی است. اما در صورت استفاده از چای ایرانی، باید حدود 15 دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد.
- می توانید در زمان سرو چای خامه ای، خامه را به چای اضافه نموده و هم بزنید. سپس با کلوچه یا نان شیرینی سرو کنید.
- استفاده از چاشنی ها و طعم دهنده هایی مثل دارچین، هل، زنجبیل و …، اختیاری است و می توانید آنها را حذف نموده یا میزانشان را کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید.
- در اصل چای خامه ای با نوعی خامه مخصوص سرو می گردد که بافت غلیظ تر و طعم قوی تری نسبت به خامه صبحانه دارد. به این خامه، خامه لخته (Clotted Cream) است. این نوع خامه از شیر کامل تهیه می گردد. خامه لخته با حرارت دادن شیر و سپس سرد کردن آن درست می گردد و این روند تهیه خامه، باعث می گردد چربی شیر به سطح بیاید و لایه ای غلیظ تشکیل گردد، چیزی شبیه سرشیر.
طرز تهیه خامه لخته یا خامه مخصوص چای خامه ای
برای تهیه خامه لخته در خانه، می توانید از روش سنتی بهره ببرید که شامل حرارت دادن خامه پرچرب و سپس سرد کردن آن است. برای درست کردن خامه لخته در خانه، ابتدا خامه مناسب، یعنی خامه پرچرب و غیرپاستوریزه را تهیه کنید چون زیرا خامه پاستوریزه ممکن است به خوبی لخته نگردد.
سپس خامه را در یک قابلمه سنگین بریزید و در فر با دمای 82 درجه سانتی گراد به مدت 8 تا 12 ساعت قرار دهید. سپس قابلمه حاوی خامه را از فر بیرون بیاورید. بعد از خارج کردن از فر، اجازه دهید خامه در دمای اتاق خنک گردد، سپس آن را حداقل 8 ساعت در یخچال قرار دهید.
در آخر، لایه غلیظ و زردرنگ روی خامه را جدا کنید. این همان خامه لخته است. می توانید این خامه خوشمزه و غلیظ را با مربا در کنار چای یا حتی برای تزیین روی سرو کنید.
اسکون یا کلوچه مخصوص چای خامه ای چیست؟
اسکون (Scone) در اصل نوعی نان شیرین و سبک است که معمولا در بریتانیا به همراه انواع چای مثل چای خامه ای سرو می گردد. این نان بافتی بین نان و شیرینی دارد و در دسته نان های سریع (Quick Bread) قرار می گیرد، چون برای تهیه اسکون احتیاجی به استفاده از خمیر مایه و استراحت طولانی خمیر نان یا شیرینی نیست.
اسکون از آرد گندم، آرد جو یا بلغور جو دوسر تهیه می گردد و معمولاً با بیکینگ پودر یا جوش شیرین پف می نماید. این نان یا شیرینی ساده، به شکل دایره ای یا مثلثی برش زده و همراه با خامه لخته و مربا در چای خامه ای انگلیسی سرو می گردد
تاریخچه چای خامه ای
چای خامه ای که به عنوان Cream Tea هم شناخته می گردد، سنتی محبوب در جنوب غربی انگلستان است. رسم نوشیدن چای خامه ای، از قرن 19 میلادی و ابتدا در منطقه دِوُن و کورنوال شکل گرفت. در این رسم، مردم محلی آغاز به سرو چای همراه با کلوچه یا نوعی نان شیرینی به نام اسکون، خامه لخته و مربا کردند. این ترکیب به سرعت، محبوب و به بخشی از فرهنگ چای نوشی بریتانیا تبدیل شد.
البته بریتانیا سنت های متنوعی در نوشیدن چای دارد که به بخشی از فرهنگ روزمره مردم این کشور تبدیل شده است. خامه لخته که یکی از اجزای اصلی این سنت است، از شیر کامل تهیه می گردد و بافتی غلیظ و کرمی دارد. این خامه به چای طعمی غنی و لطیف می بخشد و در کنار مربا، ترکیبی متعادل از شیرینی و خامه ای بودن ایجاد می نماید.
در برخی منطقه ها، بحث هایی درباره ترتیب قرار دادن مربا و خامه روی کلوچه وجود دارد؛ مثلا در دِوُن ابتدا خامه و سپس مربا اضافه می گردد، در حالی که در کورنوال، ابتدا مربا و سپس خامه قرار می گیرد.
این سنت همچنان در چایخانه های بریتانیا زنده است و گردشگران بسیاری برای تجربه نوشیدن چای خامه ای به این منطقه ها سفر می نمایند.
فوت و فن های خوشمزه شدن چای خامه ای
جایگزین نان شیرینی اسکون در کنار چای خامه ای چیست؟
- نان تست با کره و مربا
- بیسکویت های کره ای
- کیک های کوچک (مادلن یا مافین)
- نان زنجبیلی
- خرما یا توت خشک
- کلوچه های سنتی
چای خامه ای را با چه طعم های دیگری می توان تهیه کرد؟
چای خامه ای را می توان با اضافه کردن طعم دهنده های طبیعی و ترکیبات نو، با سلیقه و طبع خود سازگار کنید. برخی از روش های خلاقانه برای ترکیب طعم های نو عبارتند از:
- اضافه کردن ادویه های دلخواه: اضافه کردن هل، دارچین، زنجبیل یا جوز هندی می تواند طعم چای را گرم تر و معطرتر کند.
- استفاده از وانیل یا کارامل در چای خامه ای: افزودن عصاره وانیل یا سس کارامل به چای خامه ای، طعمی شیرین و لطیف به آن می دهد.
- پودر کاکائو یا شکلات: چای خامه ای با پودر کاکائو یا شکلات ذوب شده، یک نوشیدنی غنی و دلپذیر می سازد.
- انواع میوه های خشک: اضافه کردن تکه های سیب خشک، پرتقال یا توت ها می تواند طعم چای را تازه تر و طبیعی تر کند.
- گیاهان معطر: می توانید از برگ های تازه سبزیجات خوشبویی مثل نعناع، ریحان یا اسطوخودوس در چای خامه ای بهره ببرید.
فرق چای خامه ای با دیگر چای ها چیست؟
تفاوت اصلی چای خامه ای با چای های دیگر در نحوه سرو آن است که با خانه لخته، اسکون و مربا سرو می گردد. در حالی که دیگر چای ها معمولا به تنهایی یا با شیرینی های سبک تر سرو می شوند.
بعلاوه برای تهیه چای خامه ای از چای سیاه قوی مثل آسام یا دارجیلینگ استفاده می گردد. در حالی که چای های دیگر ممکن است با ، یا انواع چای های گیاهی و دمنوش درست می شوند.
علاوه بر اینها، چای خامه ای در چای خانه های سنتی بریتانیا به عنوان یک میان وعده بعداز ظهر سرو می گردد و بقیه چای ها در هر ساعتی از شبانه روز سرو می شوند.
منبع: افق کوروش