جایزه جلال آل احمد بین المللی می گردد
به گزارش لیسون، به گزارش خبرنگاران ، نشست خبری سیزدهیمن دوره جایزه جلال آل حمد امروز چهارشنبه (30 مهر ماه) با حضور ایوب دهقانکار، مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، بهروز جلالی، معاون دفتر شعر و ادبیات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و ابراهیم حسن بیگی، دبیر اجرایی سیزدهمین دوره جایزه جلال در تالار مرحوم عاشوری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار گردید.
با ما همراه باشید و درباره وبلاگ جمال سیدی بیشتر بدانید.
دهقانکار، برگزاری سیزدهمین دوره جایزه جلال آل احمد را نخستین برنامه اجرایی دفتر شعر و ادبیات موسسه اعلام کرد و گفت: کوشش می کنیم به گونه ای عمل کنیم تا برای ادوار آینده این رویداد ثمر بخش باشد، از جمله برنامه ها برای این دوره، واکاوی عمیق آثار برگزیده و نامزد های ادوار پیشین جایزه جلال، برای بهره مندی کارشناسان و علاقه مندان است. شرط اقدام موثر، برای جایزه جلال، این است که شناخت دقیق و موشکافانه این رویداد را داشته باشیم در نتیجه این آنالیز دقیق است تا یک گام رو به جلو حرکت کنیم. در گام نخست 600 اثر حوزه ادبیات داستانی مورد مطالعه و آنالیز قرار گرفته است.
وی با اشاره به نگاه دوم به جایزه جلال در موسسه جدید معاونت امور فرهنگی ادامه داد: نگاه دوم معطوف به ترسیم افق بین المللی برای این جایزه ادبی است. برای تحقق این نگاه در گام نخست در این دوره همکاری با انجمن های ادبی پاکستان شکل گرفته است.
مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران اعلام کرد: دینی برگردن ما است که باید ادا گردد. با توجه به غنای فرهنگی، قطعا توسعه دیپلماسی فرهنگی به وسیله شعر، ادبیات و کتاب است؛ بنابراین تصمیم گرفته شد، تا پیوست منطقه ای برای جایزه جلال معین گردد.
دهقانکار، درباره برنامه های دفتر شعر و ادبیات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران اعلام کرد: با توجه به فرآیند ادغام سه موسسه زیر مجموعه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کوشش کردیم انتظارات به حق از موسسه جدید را در نظر داشته باشیم و ادغام در برگزاری رویداد های موسسه های پیشین موجب خلل و توقف ایجاد نکند و تغییر رو به جلو و مثبت داشته باشیم.
وی دفتر شعر و ادبیات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران را پر کارترین بخش معرفی کرد و درباره دیگر اقدامات مناسبتی موسسه، ادامه داد: همزمان با برگزاری نمایشگاه دفاع مقدس از نظر محتوایی اقدامات قابل توجهی انجام شد؛ علاوه براین نشست های نقد و آنالیز کتاب با حضور پدیدآورندگان به فراخور مناسبت برگزار گردید.
جایزه جلال بین دو طیف خصوصی و دولتی اعتبار دارد
حسن بیگی دبیر علمی جایزه جلال را دارای اعتبار در بین بخش خصوصی و دولتی دانست و اعلام کرد: در ادوار مختلف جایزه جلال هرگز لحظه ای اهمال و کوتاهی نکردیم و یا به سمت رابطه های دوستی و یا حب و بغض نرفتیم همچنین حساسیت های بالایی در جریان داوری وجود داشته است. به نظر می رسد، خروجی هیچ جشنواره ای رضایت همه را تامین نمی کند چراکه در مباحث هنری خط کش و شاقول، نمی توان تعریف کرد. همه کوشش کردند. در ادوار مختلف داوران کوشش کردند به بهترین نتایج دست پیدا نمایند و نظر جمعیت حداکثری را جلب نمایند؛ برای دوره سیزدهم نیز این رویکرد وجود دارد.
ارسال 1691 اثر به دبیر خانه جایزه جلال
جلالی، جایزه اجرایی جایزه جلال، اعتبار جایزه ادبی جلال را نتیجه زحمات مدیران ادوار گذشته دانست و گفت: اعتبار جایزه جلال همچنین مرهون توجه ناشران و موسسات فعال در حوزه ادبیات است. باید از همه ناشران برای همراهی با دبیر خانه جایزه جلال به ویژه در شرایط فعلی و شیوع ویرو کرونا تشکر کنم. آثار در حداقل زمان ارسال شد و بیش از 90 درصد کتاب ها در سه نسخه به دستمان رسید. فرایند اجرایی این دوره از جایزه جلال هرچند با شیوع کرونا روبرو بودیم، از سه ماه قبل با تشکیل دبیر خانه شروع شد.
دبیر اجرایی جایزه جلال با اشاره به آثار ارسالی به دبیر خانه گفت: در مجموع 1691 اثر شامل 814 اثر در بخش داستان بلند، 334 اثر در بخش داستان کوتاه، 470 اثر دربخش مستند نگاری و 73 اثر در بخش نقد ارسال شده است.
وی با تشکر از همراهی رسانه ها با برگزار نمایندگان جایزه جلال، سهم اهالی رسانه در این دوره از جایزه را فراتر از انتشار اخبار این رویداد اعلام کرد و اعلام کرد: بخش اضافه کرده شده به سیزدهمین دوره جایزه جلال، مربوط به کتاب های 40 سال گذشته در حوزه ادبیات دفاع مقدس و داوری این بخش برعهده اهالی رسانه است؛ بنابراین فهرست آثار در اختیار آن ها قرار می گیرد و اگر اهالی رسانه نیز پیشنهاد داشتند در این فهرست قرار می گیرد. در مرحله دوم، سه نفر از اهالی رسانه، سه نفر از پیشکسوتان حوزه دفاع مقدس و سه نفر از داوران جایزه جلال آثار را آنالیز و در نهایت 20 اثر معرفی خواهد شد.
جلالی درباره سلامت داوری این دوره از جایزه جلال قول داد و اضافه کرد: اسامی داوران تا قبل از سرانجام مراحل داوری رسانه ای نخواهد شد اما با هدف پذیرش مسئولیت داوران در مقابل افکار عمومی، اسامی آن ها منتشر خواهد شد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران