جریان های اقتصادی کثیف و مشکوک مخالف جدی قانونمندی فضای مجازی هستند

به گزارش لیسون، سید مصطفی میرسلیم عضو کمیسیون اصل 90 مجلس در تبادل نظر با خبرنگاران در مورد علل و ضرورت تدوین طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیغام رسان های اجتماعی، گفت: فعالیت های فرهنگی و بویژه رسانه ای خوراک روحی انسان را آماده می نماید و هدف مهم و اصلی آن آگاهی رسانی است. همان گونه که برای فراوری و توزیع مواد غذایی باید نظارت دقیق اعمال گردد تا به سلامت مردم خسارت وارد نیاید، برای فراوریات فرهنگی هم باید قائل به مراقبت باشیم تا در پوشش فعالیت هایی با ظواهر فریبا به کیان فرهنگی جامعه خیانت نگردد و به بهانه آگاهی رسانی، تضعیف روحیه و تشویش اذهان عمومی صورت نگیرد و با لجن پراکنی سلامت اجتماعی لطمه نخورد.

جریان های اقتصادی کثیف و مشکوک مخالف جدی قانونمندی فضای مجازی هستند

میرسلیم گفت: هدف اصلی طرح یادشده قانونمند کردن فعالیت ها در فضای مجازی و دفاع از حقوق عمومی در زمینه آگاهی رسانی و ساماندهی پیغام رسان ها است.

قانون جنگل در فضای مجازی حکم فرما است

وی در مورد سابقه این نوع قانون گذاری در سایر کشورهای جهان گفت: شاید اغراق نباشد اگر بگویم وضع ما در جمهوری اسلامی ایران متأسفانه به لحاظ بی قانونی در زمینه فعالیت های فضای مجازی استثنایی است و هرکس، از بیگانه و آشنا، هر اقدامی که بخواهد می تواند در فضای مجازی انجام دهد بدون آنکه رسماً امکان رسیدگی به حق و تکلیف وجود داشته باشد.

ملاحظات سیاسی دولت ها مانع از قانونمندی فضای مجازی شده است

نماینده مردم تهران در مجلس توضیح داد: چندین سال است نسبت به این نابسامانی در سطوح مختلف نظام و نسبت به حکمفرمایی قانون جنگل در فضای مجازی، اعتراض شده و هیچگاه دولت اقدام شایسته ای برای تهیه لایحه یا وضع مقررات قانونی نکرده است.

عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تاکید نمود: در بسیاری از کشورها که خود را مهد آزادی و آگاهی می پندارند قواعد سختگیرانه ای برای فعالیت های فضای مجازی وجود دارد تا اطمینان حاصل گردد که ظلمی رخ نمی دهد و اگر احیاناً اجحافی صورت گیرد و به حقوق افراد یا جامعه تعرض گردد قابل رسیدگی باشد؛ ما از این لحاظ عقب مانده ایم و بسیار تأخیر داریم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: بعضی ملاحظات سیاسی دولت ها مانع از این قانونمندی شده و طبیعی است که خسارت هایی به افراد و جامعه وارد آمده باشد، البته جلوی ضرر را هر کجا بگیریم منفعت است ولی این مقررات قطعاً منافع نامشروع عده ای را به خطر می اندازد و آنها را به تکاپو و جنجال آفرینی و اعتراض وامی دارد.

تبهکاران در غیاب قانونمندی فضای مجازی به سوداگری انحرافی مشغولند

میرسلیم در مورد قابلیت های فضای مجازی گفت: قابلیت های فضای مجازی بسیار گسترده است و هرچه پیشرفت در زمینه فناوری اطلاعات بیشتر گردد بر این قابلیت ها اضافه نموده می گردد. این قابلیت ها جنبه های متنوع اقتصادی و فرهنگی و هنری و اجتماعی و آموزشی و سیاسی و حتی امنیتی دارد و می دانیم که هر جا امکان استفاده مقبول از قابلیت هایی وجود داشته باشد به موازات آن، امکان سو استفاده هم شکل می گیرد و لذا لازم است حدود مجاز معین و مراعات گردد تا تبهکاران نتوانند به راحتی دست به تعدی و اخلال بزنند.

وی توضیح داد: توجه داشته باشیم که سو استفاده هم نوعی فعالیت است و ممکن است از آن به کسب و کار تعبیر گردد که هرچند مجاز نباشد ولی عایدیزا است و چه بسا عایدی آن هنگفت تر از استفاده های مجاز باشد از قبیل فعالیت های توأم با تقلب و تخلف و سرقت و قاچاق و ابتذال و انحرافات اخلاقی و جنسی و آدم فروشی.

عضو کمیسیون اصل 90 مجلس ادامه داد: اینها کسب و کار نامشروع و غیر قانونی است که در قانون تجارت و سایر قوانین بدان پرداخته شده است ولی با تحولاتی که در زمینه فناوری اطلاعات از 25 سال گذشته اوج گرفته است، تخلف های تازه و جرایم نوینی به راحتی در فضای مجازی راه یافته و ریشه دوانده و عده ای تبهکار، در غیاب مقررات قانونی، با تجاوز به حقوق فردی و اجتماعی به سوداگری انحرافی و پر رونقی از این راستا کج مشغولند.

جریان های اقتصادی کثیف و مشکوک مخالف قانونمندی فضای مجازی هستند

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید: طبیعی است که با مطرح شدن حد و مرز مجاز و ایجاد قانونمندی، فریاد همین افراد به آسمان می رود که: با تصویب طرحی جنجالی قرار است به آزادی ها حمله گردد و جلوی کسب و کارها گرفته گردد و از اطلاع رسانی ممانعت بعمل آید

میرسلیم گفت: البته این ادعاها تا حدودی درست است زیرا با آن قانونمندی بسیاری از کسب و کارهای پلید کساد می شوند و جلو جریان های اقتصادی کثیف و مشکوک گرفته خواهد شد و بر عکس کسب و کارهای قانونی و مجاز نه تنها متوقف نمی گردد که با انواع نوآوری که امکان تبلور آن در فضای مجازی وجود دارد، بشدت رونق می گیرد، البته به صورت ضابطه مند، و هدف طرح قانونی هم همین است.

وی در مورد دلیل آنالیز طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیغام رسان های اجتماعی طبق اصل 85 قانون اساسی گفت: طبق آئین نامه داخلی مجلس رسیدگی به طرح ها و لوایح به شیوه ای انجام می گیرد که بسیاری از پیشنهادها در صحن مجلس رسیدگی می گردد و پس از استماع نظریات مخالفان و موافقان تصمیم گیری می گردد و این فرآیندی طولانی و زمانبر است که مناسب طرح های مفصل مثل قانون تجارت یا قانون مدنی با بیش از هزار ماده نیست، مگر اینکه چندین سال برای بحث و آنالیز و تصویب آن وقت صرف گردد.

میر سلیم ادامه داد: شیوه ای که در اصل 85 پیش بینی شده همان ارجاع به کمیسیون در موارد لازم است این ساز و کار نه تنها مانع مطرح شدن پیشنهادها نمی گردد بلکه با دعوت از صاحب نظران و متخصصان هر رشته امکان بهره مندی از نظریات آنها در کمیسیون بوجود می آید و زوایای تخصصی طرح به صورت کامل تر و موشکافانه تر آنالیز می گردد.

طرح ساماندهی پیغام رسان های اجتماعی ابتدا به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد

عضو کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: با اجرای این ساز و کار قانونی برای آنالیز این طرح امکان حضور هر کدام از نمایندگان مجلس که پیشنهادی داشته باشند و هم امکان حضور خبرنگار و تهیه گزارش پیشرفت برای آگاهی عمومی وجود دارد؛ پس به طور خلاصه استفاده از قابلیت اصل 85 که مورد توجه داهیانه قانونگذار بوده مانع از مطرح شدن پیشنهادهای نمایندگان نمی گردد و مانع از تدوین گزارش خبری پیشرفت مذاکرات در کمیسیون هم نیست بلکه امکان صرفه جویی در وقت ضمن مراعات دقت و بویژه آنالیز تخصصی مفاد طرح بوجود می آید و نتیجه گیری از فعالیت قانون گذاری را برای اجرای آزمایشی آن تسهیل و تسریع می نماید.

نماینده مردم تهران اضافه نمود: طرح فوق در نهایت پس از سپری شدن دوران آزمایش باید با توجه به تجربه ای که به دست آمده برای دائمی شدن به تصویب مجلس برسد. این روش به هیچ وجه در تعارض با شفافیت نیست و اصلاً فلسفه مطرح شدن قانون صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیغامرسان های اجتماعی، ایجاد شفافیت در مورد فعالیت های گوناگون در فضای مجازی و ممانعت از کسب و کارهای غیر شفاف و تبهکارانه و مخرب و پولشویانه است.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 6 مرداد 1400 بروزرسانی: 6 مرداد 1400 گردآورنده: lison.ir شناسه مطلب: 1703

به "جریان های اقتصادی کثیف و مشکوک مخالف جدی قانونمندی فضای مجازی هستند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جریان های اقتصادی کثیف و مشکوک مخالف جدی قانونمندی فضای مجازی هستند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید