خاطرات شوم سیلاب در روستا های خوزستان جولان می دهد، سرپناه سیل زدگان چه زمانی آماده می شود؟
به گزارش لیسون، با گذشت بیش از 7 ماه از سیلاب امسال، روستاییان خوزستان همچنان از پرداخت نشدن خسارت ها و روند کند احداث خانه هایشان شکایت دارند.
به گزارش از ، در ابتدای سال 98، سیلابی مهیب، گریبان 3 استان گلستان، لرستان و خوزستان را گرفت و خسارت های زیادی به منازل مسکونی و اراضی کشاورزی و تاسیسات مختلف وارد کرد. شدت سیلاب به حدی بود که خانه ها را در خود غرق کرد و برخی از خانه ها را به حدی آسیب دیدند که قابل سکونت نیستند و نیاز به احداث مجدد دارند.
سیلاب خوزستان، حدود 2 ماه در منازل و اراضی کشاورزی ماندگار بود و محصولات کشاورزی را بلعید. روند تخلیه آب سرعت مطلوبی نداشت و اهالی روستا ها و سیل زدگان را بیش از 2 ماه در جنگل ها آواره کرد و زندگی در کانکس ها امان از آن ها برید.
این نارضایتی به حدی است که ما را به محل زندگی آن ها کشاند تا از نزدیک شاهد خسارت های سیلاب و از طرفی دیگر روند کند ساخت و ساز باشیم.
در ادامه گزارشی بخوانید درخصوص آخرین وضعیت ساخت و ساز منازل سیل زدگان در روستای حمدان سلجه جهت خسرج در شهرستان حمیدیه که خسارت زیادی از سیلاب به آن ها تحمیل شد.
آسیب سیل به بیش از 19 هزار واحد مسکونی در خوزستان
مسعود انصاریان، مدیر کل بنیاد مسکن جمهوری اسلامی استان خوزستان در گفت وگو با خبرنگار از ،گفت: پس از سیلاب مهیب ابتدای سال جاری، 19 هزار و 87 واحد آسیب دیده از سیل مورد ارزیابی قرار گرفتند که از این تعداد 15 هزار و 600 واحد مسکونی نیاز به تعمیرات داشتند و 3 هزار و 455 واحد مسکونی نیز در دسته احداثی ها قرار گرفته اند.
او افزود: تا به امروز عملیات تعمیر حدود 11 هزار و 335 واحد به سرانجام رسیده است و مابقی آن در دست اجرا هستند و براساس برنامه ریزی ها اجرا شده، تا سرانجام سال 98 نیز به سرانجام خواهد رسید.
انصاریان درخصوص واحد های احداثی گفت: عملیات احداث 2 هزار و 8 واحد مسکونی آغاز شده و براساس برنامه ریزی ها تا سرانجام سال جاری نیز به سرانجام می رسند.
این مقام مسئول شرح داد: برای احداث واحد های تخریب شده در سطح روستا ها بر اثر سیلاب، 400 میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه با سود 4 درصد و 100 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض و همچنین 8 تن سیمان رایگان در اختیار آسیب دیدگان از سیلاب اخیر قرار دادیم.
مدیرکل بنیاد مسکن استان خوزستان درخصوص تسهیلات به منازلی که در سطح شهر ها آسیب دید، بیان داشت: به این واحد ها 500 میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه و 120 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض و همچنین 8 تن سیمان رایگان تعلق گرفت.
او ادامه داد: برای واحد هایی که نیازمند تعمیر هستند، 50 میلیون ریال کمک بلاعوض، 150 میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه و همچنین یک تن سیمان رایگان به سیل زدگان تحویل داده شد.
به گفته، مسعود انصاریان، تیم های نظارتی بنیاد مسکن بر روند ساخت و ساز و تعمیرات واحد های آسیب دیده از سیل نظارت دارند.
عملیات ساخت و ساز تحت تاثیر دمای هوا
او اظهار کرد: دمای هوا عملیات ساخت و ساز را تحت تاثیر قرار داده، چرا که براساس استانداردها، در دمای بالای 32 درجه سانتیگراد امکان بتن ریزی وجود ندارد و کیفیت کار را نیز تحت تاثیر قرار می دهد، به همین دلیل ناچاریم بتن ریزی ها را شب ها و با افزودن یخ به بتن انجام دهیم و همین محدودیت زمانی برای کار کردن منجر به کند شدن روند احداث شده است.
انصاریان اذعان داشت: وظیفه ما تحویل یک باب منزل استاندار و با کیفیت مطلوب به سیل زدگان است، ضمن اینکه آسیب دیدگان هیچ هزینه ای بابت حمل سیمان و میلگرد پرداخت نمی کنند و بصورت کاملا رایگان در اختیار آن ها قرار می گیرد.
65 روز در جنگل و چادر زندگی کردیم
احمد جنادله اهل روستای حمدان سلجه شهرستان حمیدیه که در سیلاب سال جاری آسیب دید، در گفت وگو با خبرنگار از ، گفت: زمانیکه هشدار سیل و دستور تخلیه منازل دادند، به سرعت وسایل را جمع آوری کرده و از محل در معرض خطر سیلاب دور شدیم و جنگل های اطراف سکونت یافتیم، ولی تا ساعت 12 شب، آب پیشروی کرد و مجبور به جابجایی شدیم و دورتر رفتیم.
او افزود: سه بار جابجا شدیم تا از خطر سیلاب در امان بمانیم و در نهایت روی یک تپه که با آب محصور شده بود ساکن شدیم و در مجموع 65 روز در چادر زندگی کردیم و درحال حاضر هم در کانکس به سر می بریم.
جنادله ادامه داد: زمانیکه شرایط کمی عادی شد و همه به روستا ها و منازل خود بازگشتند، تصمیم به برگشت گرفتیم، اما آب به ارتفاع 2 متر در روستای ما بود و همچنان خانه ها در آب غرق بودند.
روند احداث خانه ها بسیار کند است
این مرد روستایی گفت: بیش از 3 ماه است که در آغاز عملیات احداث خانه هایمان می گذرد و روند احداث بسیار کند است و کانکس برای زندگی مناسب نیست.
احمد جنادله گفت: خانه هایمان آماده نیست و خسارت زمین های کشاورزی هم پرداخت نشده، مسئولان به روستا می آیند و به حرفایمان گوش می دهند، ولی هیچ اقدام موثری انجام نمی دهند.
با توجه به شرایط آب و هوایی استان خوزستان و ازیاد روز های گرم و همراه با شرجی و رطوبت بالا در سال نسبت به روز های سرد، تسریع در روند احداث خانه ها با کیفیت مطلوب ضرورت دارد.
همچنین پیش بینی های اداره کل هواشناسی کشور و استان خوزستان نشان دهنده حجم بالای بارش ها در پاییز و زمستان سال جاری لزوم تسریع در ساخت و ساز را افزایش می دهد، چرا که افراد بسکمک خصوصا در روستا های استان همچنان در کانکس زندگی می کنند و یا منازل آن ها علیرغم آسیب دیدن از سیلاب سال جاری، شامل شرایط خسارت، تعمیر و یا احداث مجدد نشده است.
باتوجه به اینکه احداث و ترمیم سیل بند ها در بیش تر مناطق استان خوزستان همچنان روند کندی دارند، اگر سال جاری نیز سیلاب این استان فراگیرد، کدام مسئولان حاضر به پاسخگویی و جبران خسارت ها هستند؟
تنها خواسته روستاییان، جبران خسارت ها و تسریع در ساخت و ساز و پرداخت خسارت ها است تا بتوانند در آرامش به زندگی خود ادامه دهند و با کار کردن در اراضی کشاورزی خود شاهد جلوگیری از بیکاری اهالی روستا و رونق تولید در روستا های خوزستان باشیم.
گزارش از ملیحه گریزی نسب
گ
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان