روبوماهی به واقعیت تبدیل می گردد
به گزارش لیسون، ماهی رباتیکی را تصور کنید که که در حین شنا، ذرات میکروپلاستیک را از آب خارج می نماید. این مفهوم که اکنون به واقعیت تبدیل شده است، برنده جایزه مسابقه رباتیک طبیعی است که در ماه می در دانشگاه Surrey انگلستان برگزار گردید.
به گزارش خبرنگاران به نقل از rahnamato، این دانشگاه از عموم مردم دعوت نموده بود تا ایده هایی برای ربات های الهام گرفته از حیوانات یا گیاهان ارائه دهند. با این وعده که نمونه اولیه این ربات به وسیله دانشگاه ساخته خواهد شد. ایده پرداز روبو ماهی دانش آموزی به نام النور مکینتاش (Eleanor Mackintosh) می باشد. این ربات می تواند راه حلی برای به حداقل رساندن آلودگی پلاستیکی در آبراه ها باشد.
دکتر رابرت سیدال استاد دانشگاه Surrey و خالق این مسابقه، می گوید: ما نمی دانیم که اکثریت قریب به اتفاق پلاستیک های ریخته شده در آبراه ها در نهایت به کجا ختم می شوند. امیدوارم این روبوماهی و بچه ها آینده آن بتوانند در کاهش این میکروپلاستیک ها به ما یاری نمایند. طراحی این ربات می تواند اولین قدم برای یاری به یافتن و در نهایت کنترل آلودگی این نوع زباله ها باشد.
در این مسابقه ایده های مختلفی از سراسر دنیا مطرح شد. از خرس های رباتیک محافظ جنگل گرفته تا کاوشگران فضایی الهام گرفته از خرچنگ و حتی یک خارپشت دریایی رباتیک.
این ماهی رباتیک که به میزان یک ماهی قزل آلا است، دارای آبشش هایی است که می توانند در هنگام شنا آب را فیلتر نمایند. طرح این ربات متن باز به صورت رایگان در وب سایت مسابقه قرار گرفته است و افراد می توانند با استفاده از یک پرینتر سه بعدی آن را بسازند.
دکتر سیدال می گوید: این روبوماهی به دیگر ربات های مبارزه نماینده با آلودگی که در حال توسعه در دانشگاه Surrey هستند، می پیوندد و به پایدارتر کردن دنیا یاری می نماید.
منبع: فرارو