طرز تهیه باقلاقاتق؛ غذای محلی گیلان

به گزارش لیسون، در مجموعه غذاهای محلی ایران، با دستور پخت یکی از غذاهای ایرانی به گوشه و کنار کشورمان سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه غذای لذیذ و پرطرفدار باقلاقاتق به گیلان سفر خواهیم کرد.

طرز تهیه باقلاقاتق؛ غذای محلی گیلان

باقلاقاتق، یکی از غذاهای خوشمزه شمالی است که گیلانی ها در پخت آن، تبحر خاصی دارند. این خورش خوشمزه و مقوی از باقلای رشتی، شوید و تخم مرغ تشکیل می گردد و معمولا آن را با برنج کته، سیر تازه، ماهی شور و اشپل ماهی سرو می نمایند. با خبرنگاران همراه شوید تا به گیلان، بهشت جادویی شمال کشور، سفر کنیم و غذای لذیذ و مشهور باقلاقاتق را بپزیم.

هرآنچه باید درباره باقلاقاتق بدانید:

  • درباره باقلاقاتق
  • طرز تهیه باقلاقاتق
  • نکات مهم در طبخ باقلاقاتق
  • فیلم طرز تهیه باقلاقاتق
  • طعم باقلاقاتق در گیلان

درباره باقلاقاتق

باقلاقاتق یا باقالی قاتوق، یکی از قدیمی ترین خورش های محلی استان گیلان است که در تمام شهرهای شمالی، به خصوص شهرهای استان گیلان، پخته می گردد. قاتق در زبان محلی به معنای خورش و خوراک است و نام این غذا از ماده اصلی تشکیل دهنده آن، یعنی پاچ باقلا برداشته شده است که به نام باقلای سفید نیز شناخته می گردد و در زبان گیلانی به معنای باقلای کوتاه یا کوچک است.

طرز تهیه باقلاقاتق

مواد لازم برای 4 نفر

  • 300 گرم پاچ باقلای رشتی
  • 3 عدد تخم مرغ
  • 4 حبه سیر پوست کنده و له شده
  • 4 قاشق غذاخوری شوید خشک
  • 100 گرم کره یا روغن زیتون
  • 1 لیتر آب
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
  • دارچین به اندازه لازم

دستور پخت

1. روغن یا کره را در قابلمه بریزید تا کمی گرم گردد. پوست باقلاها را جدا کنید و آن ها را حدود سه دقیقه تفت دهید. سیر له شده، شوید، نمک و کمی زردچوبه به باقلاها اضافه کنید و سپس هم بزنید تا کاملا تفت داده شوند.

2. آب ولرم یا داغ را به قابلمه اضافه کنید. شعله گاز را تا جای ممکن کم کنید و در قابلمه را بگذارید. آب نباید به هیچ وجه به حالت جوش بیفتد، زیرا باقلاها له می شوند. حدود 15 دقیقه یا کمی بیشتر برای پخت باقلاها کافی است.

3. پس از 15 دقیقه، باقلا را بردارید و بخورید. اگر پخته بود، تخم مرغ ها را داخل قابلمه بشکنید و دوباره در قابلمه را بگذارید. باقلاها در حین پخت تخم مرغ به صورت کامل می پزند.

4. در خاتمه پخت می توانید به دلخواه کمی دارچین و نمک برای طعم بهتر، به باقلاقاتق اضافه کنید.

5. خورش باقلاقاتق را در کنار برنج کته و با سیر تازه سرو کنید.

نکات مهم در طبخ باقلاقاتق

یکی از رازهای اصلی خوشمزه شدن باقلاقاتق در مقدار سیر آن است؛ زیرا باعث لعاب انداختن و خوش عطر شدن خورش می گردد. اگر دوست دارید می توانید از برگ سیر نیز بهره ببرید که بوی بسیار خوبی به باقلاقاتق می دهد.

  • سیرها را می توان رنده کرد یا کوبید؛ اما باقلاقاتق سنتی با سیرهای خردشده تهیه می گردد.
  • اگر شوید بیشتری به باقلاقاتق اضافه کنید، آن را تلخ می نماید.
  • از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این نوع از باقلا در پخت باقلا وابیج به کار می رود.
  • اگر از آب سرد برای پخت باقلاها بهره ببرید، باعث ترک خوردن آن ها می گردد و یک لایه کف آلود روی خورش ایجاد می گردد؛ پس حتما آب ولرم یا داغ در غذا بریزید.
  • زمان پخت دقیق باقلاها معین نیست. باقلاهای پاییزی 10 دقیقه ای می پزند و لعاب می اندازند و باید مراقب باشید که له نشوند؛ اما باقلاهای بهاره دیرپز هستند و لعاب کمتری می اندازند و امکان ترک خوردن آن ها بیشتر است.
  • پس از اضافه کردن آب، حتما در قابلمه را بگذارید و در حین پخت و بعد از پخت، به هیچ وجه باقلاها را هم نزنید.
  • تخم مرغ ها را به هیچ وجه هم نزنید.
  • برای پوست گرفتن باقلای تازه، می توانید با دست این کار را انجام دهید. بعضی از افراد قبل از پوست گرفتن، باقلا را در آب و نمک می خوابانند. برای پوست گرفتن باقلای خشک، بهتر است آن را چند ساعت در آب، خیس کنید و سپس پوست بگیرید.

فیلم طرز تهیه باقلاقاتق

دانلود ویدیو 480p | 360p

طعم باقلاقاتق در گیلان

باقلاقاتق، خورش بسیار مقوی است که با ساده ترین و کمترین مواد لازم، طبخ می گردد. این خورش دارای فیبر و پروتئین فراوانی است و به همین دلیل، یکی از غذاهای محبوب برای افطار یا سحری به شمار می آید.

باقلاقاتق از غذاهای اصیل گیلانی است که به عنوان پیش غذا یا همراه غذا در کنار غذاهایی چون ماهی کولی، ماهی شور و غیره به سر میز آورده می گردد. عطر و بوی برخاسته از سیر و شوید تازه سرخ شده در خورش باقالی قاتوق، هوش از سر شما خواهد برد.

اگر پیروز به طبخ این غذای لذیذ شدید، نظرات خود را با ما و دیگر خوانندگان خبرنگاران سهیم شوید یا از غذاهای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

پرسش های متداول

باقلاقاتق چیست؟

باقلاقاتق یا باقالی قاتوق، یکی از قدیمی ترین خورش های محلی استان گیلان است که در تمام شهرهای شمالی پخته می گردد. این خورش خوشمزه و مقوی شامل باقلای رشتی، شوید و تخم مرغ است.

طرز تهیه باقلاقاتق به چه شکل است؟

برای تهیه باقلاقاتق باید پوست باقلاها را جدا کنید و آن ها را تفت دهید. سیر له شده، شوید، نمک و کمی زردچوبه به باقلاها اضافه کنید. بعد در آن آب بریزید و اجازه دهید تا باقلاها بپزند. سپس، تخم مرغ ها را داخل قابلمه بشکنید و صبر کنید تا بپزد.

منبع: کجارو / نمناک / saveur.com
انتشار: 1 دی 1403 بروزرسانی: 1 دی 1403 گردآورنده: lison.ir شناسه مطلب: 2359

به "طرز تهیه باقلاقاتق؛ غذای محلی گیلان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه باقلاقاتق؛ غذای محلی گیلان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید