طرز تهیه سوفله سیب زمینی (ساده، با مرغ، با گوشت چرخ نموده)

به گزارش لیسون، سوفله سیب زمینی از جمله غذاهایی است که با مواد اولیه کم و ساده تهیه می گردد. این غذا را می توان با مرغ، گوشت یا تنها با سیب زمینی تهیه کرد. در ادامه طرز تهیه این سوفله خارجی به شما آموزش داده می گردد.

طرز تهیه سوفله سیب زمینی (ساده، با مرغ، با گوشت چرخ نموده)

خبرنگاران | سرویس آشپزی - سوفله یک کلمه فرانسوی، به معنای پف کردن و بالا آمدن است. سوفله در واقع نوعی کیک سبک است که غالبا در فر درست می گردد. یکی از ساده ترین انواع سوفله، سوفله سیب زمینی است که از ترکیب سیب زمینی و تخم مرغ درست می گردد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه سوفله سیب زمینی ساده، با مرغ و با گوشت چرخ نموده آشنا سازیم.

سوفله را با انواع گوشت، سبزیجات و پنیر تهیه می نمایند و به عنوان غذای اصلی مورد استفاده قرار می دهند یا در تهیه آن موادی مانند انواع میوه، شکلات و مربا به کار می برند و به عنوان دسر می خورند. ویژگی اصلی سوفله، پف ناشی از سفیده تخم مرغ است که از زرده جدا شده و آنقدر زده می گردد که حالت آهاری پیدا کند. سوفله پس از خارج شدن از فر پف زیادی دارد، ولی این پف پس از 15-10 دقیقه می خوابد، بنابراین باید بلافاصله خورده گردد. سوفله را به صورت سنتی در قالب های گرد تک نفره تحت عنوان رامکین (ramekins) درست می نمایند، ولی در هر ظرف مقاوم به حرارت نیز قابل تهیه است.

1. طرز تهیه سوفله سیب زمینی

مناسب برای 4 نفر

زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

زمان پخت و انتظار: 17 دقیقه

مواد لازم
سیب زمینی عظیم1 عدد (300 گرم)
پنیر چدار1+1/3 فنجان (85 گرم)
پنیر پارمزان1/3 فنجان (30 گرم)
تخم مرغ2 عدد
کره2 قاشق غذاخوری (30 گرم)+ مقداری برای چرب کردن قالب ها
پودر سوخاری3 قاشق غذاخوری
پیازچه خرد شده2 قاشق غذاخوری
شیر6 قاشق غذاخوری
پودر پاپریکا و پودر فلفل سیاهبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. فر را روی حرارت 450 درجه فارنهایت یا 220 درجه سانتی گراد گرم کنید و سینی فر را درون فر قرار دهید تا گرم گردد.
  2. 4 عدد قالب مخصوص سوفله را آماده کنید. کف و دیواره های قالب ها را با کره چرب کنید و مقداری روی آن بپاشید.
  3. سیب زمینی را آبپز کنید، سپس آن را پوست بگیرید و در یک کاسه متوسط قرار دهید.
  4. سیب زمینی را له کنید. برای این منظور می توانید از گوشت کوب یا ابزار مخصوص له کردن سیب زمینی بهره ببرید.
  5. پنیر چدار و پنیر پارمزان را رنده نموده و به سیب زمینی له شده اضافه کنید.
  6. پیازچه را خرد نموده و به مخلوط سیب زمینی و پنیر اضافه کنید. سفیده و زرده تخم مرغ ها را جدا کنید.
  7. زرده های تخم مرغ را همراه با مقداری فلفل سیاه به مخلوط فوق اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
  8. شیر را در یک شیرجوش کوچک ریخته، کره را به آن اضافه کنید و مخلوط شیر و کره را روی حرارت ملایم گرم کنید تا کره ذوب گردد.
  9. شیر و کره را روی مخلوط سیب زمینی ریخته و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
  10. سفیده های تخم مرغ را با همزن آنقدر بزنید تا شکل گرفته و آهاری شوند.
  11. سفیده تخم مرغ را به مخلوط سیب زمینی اضافه نموده و آن ها را فولد کنید (به صورت حرکات دورانی به آهستگی مخلوط کنید).
  12. قالب های مخصوص سوفله را با مخلوط سیب زمینی پر نموده و روی آن ها مقداری بپاشید.
  13. قالب ها را به مدت 17-15 دقیقه در فری که از قبل گرم نموده اید، قرار دهید تا سوفله ها پف نمایند و روی آن ها طلایی گردد.

2. طرز تهیه سوفله سیب زمینی با مرغ

سوفله سیب زمینی با مرغ را طبق دستور فوق درست کنید، با این تفاوت که باید یک نوع در آن به کار ببرید. برای تهیه سس مرغ:

  1. 100 گرم فیله مرغ را به صورت بند انگشتی خرد کنید.
  2. یک عدد پیاز متوسط را ریز خرد نموده و با روغن تفت دهید تا نرم گردد، سپس قطعات مرغ را همراه کمی نمک، فلفل و ادویه به پیاز اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کاملا سرخ گردد.
  3. یک عدد فلفل دلمه ای نگینی خرد شده و 50 گرم قارچ خرد شده به مرغ اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ پخته شده و سبزیجات نرم شوند.
  4. 1/3 قالب مخصوص سوفله را با مخلوط سیب زمینی پر کنید، یک لایه از سس مرغ روی آن بریزید و روی سس مرغ را با مخلوط سیب زمینی بپوشانید.

3. طرز تهیه سوفله سیب زمینی با گوشت چرخ نموده

سوفله سیب زمینی با گوشت چرخ نموده را طبق دستور فوق درست کنید با این تفاوت که باید نوعی سس گوشت در آن به کار ببرید. برای تهیه سس گوشت:

  1. یک عدد پیاز متوسط را ریز خرد نموده و با روغن تفت دهید تا نرم گردد، سپس گوشت چرخ نموده را همراه کمی نمک، فلفل و زردچوبه به پیاز اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کاملا سرخ گردد.
  2. یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته گردد.
  3. 1/3 قالب مخصوص سوفله را با مخلوط سیب زمینی پر کنید، یک لایه از سس گوشت روی آن بریزید و روی سس گوشت را با مخلوط سیب زمینی بپوشانید.

چند نکته در طرز تهیه سوفله سیب زمینی

  • برای اینکه این سوفله خوب پف کند تا اتمام زمان پخت، به هیچ وجه درب فر را باز نکنید.
  • برای اینکه سفیده تخم مرغ خوب پف کند می توانید مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید.
  • برای اینکه، سوفله موقع پف کردن و بالا آمدن از قالب سرریز نگردد، می توانید با فویل یا کاغذ روغنی نواری بلندتر از قالب سوفله درست کنید و دور قالب بپیچید.
  • اگر تمایلی به پف کردن سوفله ندارید وسط مایه سوفله یک کارد تیز فرو کنید تا پف آن بخوابد.
  • در صورت تمایل می توانید بنا به ذائقه خود از انواع سبزیجات در تهیه این نوع سوفله بهره ببرید.

ارزش غذایی سوفله سیب زمینی

ارزش غذایی
کالری261
چربی12.8 گرم
چربی اشباع7.4 گرم
کربوهیدرات19.7 گرم
شکر2.2 گرم
فیبر2.2 گرم
پروتئین17.3 گرم
کلسترول112 میلی گرم
سدیم401 میلی گرم
پتاسیم466 میلی گرم
منبع: setare.com
انتشار: 7 اسفند 1399 بروزرسانی: 7 اسفند 1399 گردآورنده: lison.ir شناسه مطلب: 1431

به "طرز تهیه سوفله سیب زمینی (ساده، با مرغ، با گوشت چرخ نموده)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوفله سیب زمینی (ساده، با مرغ، با گوشت چرخ نموده)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید