منظور رهبر انقلاب از حمله بیولوژیکی کرونا ، آمریکا یا چین؛ پشت پرده انتشار ویروس؟

به گزارش لیسون، در آزمایشگاه ملی میکروبیولوژی کانادا موسوم به NML دکتر فرانک پلومر، مدیر علمی آزمایشگاه، نمونه ویروس را دریافت می نماید و در انستیتویی به مطالعه بر روی ویروس می پردازد. هرچند این محقق، به دلیل نامعلومی در آفریقا ترور شد.

منظور رهبر انقلاب از حمله بیولوژیکی کرونا ، آمریکا یا چین؛ پشت پرده انتشار ویروس؟

با ما همراه باشید و با تور چین ارزان از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

گروه سیاسی خبرنگاران، شب گذشته رهبر انقلاب در دستوری که به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر باقری مبنی بر مقابله با انتشار کرونا دادند، از احتمال حمله بیولوژیکی این بیماری مرموز که بدون واکسن و هر نوع درمانی است؛ دادند.

رسانه های متعددی از کشورهای مختلف دنیا پس از انتشار ویروس منحوس کرونا، احتمال اینکه این نوع ویروس از جانور یا حیوانی به انسان بدون دستکاری ژنتیکی منتقل شده باشد را منتفی دانستند؛ گرچه از همان روزهای ابتدایی رسانه های آمریکایی چین را متهم به آزمایش های بیولوژیک و نشت آن به بازار ووهان کردند.

این خبر، در ابتدای امر، چندان جدی نمی نمود و حتی بیشتر خبرگزاری ها در سرتاسر دنیا یا رسانه های چینی و غیرچینی، شیوع این بیماری را در صدر اخبار خود قرار نمی دادند. اما به تدریج اتفاقاتی رخ داد که نه تنها اصحاب رسانه بلکه نگاه دولتمردان و بسیاری از سیاست گذاران را به دنبال خود کشاند و خبر شیوع کرونا تیتر اول تمام خبرگزاری ها و جراید و سایت های خبری شد.

آنچه که در وهله اول نمود عینی پیدا کرد این بود که علیرغم شکل دریافت سناریو های تکراری با عناوین توطئه و یا بسیاری نظریات بی پایه و اساس و غیرعلمی که بیشتر بر مبنای حدس بودند تا اینکه استخوان بندی محکم و علمی داشته باشند یک چیز معین و روشن بود ویروس کرونا در سطح وسیعی در حال شیوع بود و در این بین تعدادی از گرفتاران به چنگال این ویروس، جان خود را نیز از دست دادند. جای تأسف دارد که عنوان کنیم مثل تمام وقایعی که همواره و تا به امروز اخبار ضد و نقیض و کذب و راست را با هم در خود داشته است، این بار نیز نظریه ها، حدسیات، سخنان غیرعلمی توسط اشخاص حتی مطرح و دارای سبقه و وجه علمی نیز بیان شد که همین امر، خود، عاملی بود برای دامن زدن به بازار داغ شایعات و افتادن سایه ترس و وحشت بر جان و زندگی مردم. حرف ها و نظریاتی با این مضمون که این ویروس، از خفاش به انسان سرایت پیدا نموده است؛ و شاید جالبتر از همه اشاعه این حرف بود که عنوان شد اشاعه چنین ویروسی آن هم در شهر ووهان چین، توسط یک پیشگو در سال 1980 پیش بینی شده بود.

حقیقت چیست و پشت پرده این بیماری که اکنون به یک اپیدمی دنیای تبدیل گشته است چه مقصد یا مقاصدی خفته است؟ آیا اساساً گفتن اینکه شیوع چنین ویروسی بر اساس مقاصد سیاسی بوده و بس، کاری درست است یا خیر؟

کرونا از کجا آمد؟!

اول آنکه کرونا ویروس، نام هیچ بیماری نیست! بلکه این عارضه، نام یک اپیدمی حاد تنفسی است. در واقع این اصطلاح در نوع عفونتی که از آنجا نشأت گرفته است، ریشه دارد؛ و باید افزود که اصطلاحاتی، چون مارس، سارس و کوید یا کواید (covid) 2019 هم همگی از خانواده ویروس کرونا هستند.

کرونا ویروس سارس در سال 2003 رواج یافت؛ و ده سال بعد یعنی 2013، نسل دیگری از این خانواده به نام کرونا ویروس مارس شایع شد.

تا اینجای کار، چندان جدی نبود شاید به دلیل آنکه رسانه های خبری آنچنان که باید و شاید این اخبار را تحت پوشش قرار ندادند و یا اینکه توسعه فنأوری ها به گونه ای نبود که هر فرد، خود یک شهروندخبرنگار به شمار آید و به راحتی به تهیه و توزیع اخبار آن هم پیش از خبرگزاری ها و در بعضی موارد همزمان یا بعد از آن ها، اقدام نماید. در واقع آنچه حائز اهمیت است این است که پیشرفت تکنولوژی، این بار گریبان اصحاب رسانه را گرفت و بسیاری از خبر ها به ویژه شایعات پیش از آنکه از سوی منابع خبری موثق یا بنگاه های اشاعه دهنده خبر، تأیید گردند به راحتی در صفحات مجازی دست به دست می شد. این مسأله زمانی به عاملی بغرنج و حاد تبدیل شد که کرونا ویروس یا کوید (کوآید) 2019 شیوع پیدا کرد.

در واقع ویروس جدید که نسل سوم این خانواده ویروسی بود از همان ابتدا دارای نام بود هرچند توجه افراد کمی به آن جلب شده بود.

ویروس کرونا سارس در سال 2003 ایجاد شد، شیوع پیدا کرد و بعد از خاطره ها محو شد بدون آنکه اذهان را به خود مشغول سازد و در فاصله سال های 2012 تا 2018، ویروس کرونا همچنان وجود داشت و شایع بود، ولی کسی به آن توجهی نمی کرد.

گرچه موارد ابتلا به کرونا ویروس در یکم دسامبر سال 2019 دیده شد و به اثبات هم رسید اما تشخیص قطعی این ویروس در سال 2020 صورت گرفت. یعنی تا شروع سال 2020 کسی از حضور و شیوع این ویروس اطلاعی نداشت. شاید به همین خاطر است که نام این ویروس را کووید 2019 گذاشتند یعنی زمان شیوع ابتدایی این ویروس.

پشت پرده ویروس کووید 2019 چیست؟

عده ای منشأ ویروس را سوپ خفاش خواندند؛ اگر این ادعا را درست قلمداد کنیم باید بدانیم که چینی ها، سال های سال است که خفاش را در وعده غذایی خود به کار می برند و اصولاً سوپ خفاش یکی از انواع سوپ های مورد علاقه آن ها است پس با فرض درست بودن این ادعا، پرسش اینجاست که چرا چینی ها تا به امروز درگیر این بیماری نشده بودند و چرا درست در انتها سال 2019 مواردی از شیوع این ویروس گزارش و در نهایت در ابتدای سال 2020 خبر شیوع آن دنیای شد؟

در مقابل این فرضیه، ادعایی دیگری رخ نمود. اینکه منشأ این ویروس نه خفاش بلکه نوعی مورچه خوار پولک دار بوده است. این فرضیه هم علی رغم آن که عده ای را به فکر برد با رد شدن از سوی عده ای دیگر همراه شد. چون پاسخ همان پاسخ در فرض اول بود اینکه ساکنان پرجمعیت ترین کشور دنیا، سال هاست به خوردن این نوع مورچه خوار عادت دارند پس باید پیش از این ها به چنین ویروسی مبتلا می شدند.

آنچه بیشتر از همه جالب به نظر رسید اعلان دولت چین بود؛ سخنگوی این دولت در مقابل تریبون نهاده شد و به راحتی عنوان نمود این ویروس از بازار محصولات دریایی شهر ووهان چین شیوع پیدا نموده است.

معمای هواپیمای مالزی و کرونا!

هشتم مارس 2014 پرواز شماره 370 مالزی با 227 سرنشین ساعاتی پس از پرواز از مدار خارج و سپس ناپدید گشت؛ هرچند تا یک هفته پس از واقعه، گفته می شد که تلفن های همراه مسافران، زنگ می خورد اما کسی جواب نمی دهد معمای این سقوط همچنان در هاله ای از ابهام باقی ماند؛ آنچه قطعیت داشت این بود که هواپیما سقوط نموده است.

پس از مدت ها، تصویری از لاشه یک هواپیما در حوالی جزیره ای به وسیله مدار های ماهواره ای در معرض دید کسانی که نگران سرنوشت این هواپیما و مسافران آن بودند نهاده شد و تیتر خبر نیز به سادگی حاکی از سقوط هواپیما به اقیانوس و گرفتار آمدن در جزیره بود. لازم به ذکر است در همان زمان، پای کشور آمریکا و چین به میان آمد و سازمان سیا و سازمان اطلاعات چین به دست داشتن در این حادثه، متهم شدند. هرچند رسانه های آمریکایی نیز به مقابله با این اتهام پرداختند و عنوان نمودند که سقوط هواپیما، کار ایران بود اما چند هفته بعد یک رسانه نوشت: این هواپیما حامل قطعه ای فوق سرّی درباره برنامه های هواپیمایی آمریکا بود که از افغانستان سرقت شده با هواپیما به مقصد چین ارسال می شد که در میانه راه توسط یک تیم عملیاتی از سیا و موساد ربوده شد در یک جزیره نظامی فرود آمد و تمام سرنشینان آن کشته شدند.

هرچند هیچوقت سرنوشت این هواپیما و صدها سرنشین آن معین نشد اما بسیاری آمریکا را متهم به دزدی هوایی کردند.

میزبان این ویروس چه موجودی است و منشأ شیوع آن کجاست؟

سی و یکم دسامبر 2019 کمیسیون بهداشت و درمان شهرداری ووهان چین، طی اعلامیه ای از مؤسسات پزشکی درخواست کرد تا افراد مبتلا به عفونت های حاد دستگاه تنفسی را به این مرکز معرفی نمایند. به جرأت می توان گفت این بیانیه، اولین واکنش رسمی چین نسبت به شیوع این ویروس ناشناخته بود.

جالب است بدانیم پس از این اعلام و تنها یک روز بعد از بیانیه ، یعنی اول ژانویه 2020، بازار غذا های دریایی چین، در شهر ووهان، طی اطلاعیه ای تعطیل شد. پس از این تعطیلی در اقدامی هماهنگ، فاضلاب منطقه، به طور کامل پاکسازی شد. هرچند این اقدام از سوی یک متخصص پزشکی اهل هنگ کنگ که در حال مطالعه روی واکسن این ویروس است مورد نقد بسیار نهاده شد. گوآن. یی متخصص بیماری سارس در هنگ کنگ اقدام دولت مرکزی چین در پاکسازی فاضلاب منطقه را اقدامی تخریبی در راستای از بین بردن صحنه جرم عنوان نمود.

پای رسانه های خبری به ماجرای کرونا باز شد

اینجا بود که رسانه های خبری چین دست به کار شدند و با نشان دادن گزارش و تصاویر از مبتلایان به این ویروس یا کادر بیمارستانی، اذهان عمومی را نسبت به موضوع حساس نموده موجب درگیر شدن مردم در قضایا شدند. در پی این عمل رسانه ها که گاه اخبار ضد و نقیضی از آمار مبتلایان یا کشته شدگان این ویروس اعلام می کردند دولت چین، با عنوان نمودن این مطلب که بیشتر مبتلایان به این عفونت حاد تنفسی در معرض این بازار قرار داشتند سعی در برداشتن بار مسئولیت سنگین از روی دوش خود کرد.

در این میان مدیر مرکز ملی کنترل و پیشگیری از بیماری چین، گائوفو گفت: منشأ این ویروس، فروش غیرقانونی حیوانات وحشی در بازار غذا های دریایی ووهان بود. وی به طور رسمی و با ارائه مستندات و آمار، بازار ووهان را به عنوان منشأ اصلی این ویروس شناخت. هرچند که این تمام ماجرا نبود و قضیه همین جا ختم نشد؛ چرا که وقتی دولتمردان چینی در مقابل این پرسش خبرنگاران قرار دریافتد که آیا می دانند این ویروس به چه طریق به انسان منتقل شده است عامل را یک خفاش بیان کردند؛ چند روز بعد نشریه معتبر پزشکی The Lancet بریتانیا طی مقاله ای که منتشر ساخت نوشت:

اولین بیمار در یکم دسامبر 2019 شناسایی شده است که وی اصلاً به بازار ووهان وارد نشده بود.

در دهم دسامبر، 3 مورد دیگر گزارش شد که دو مورد از آن ها هیچ ارتباطی با این بازار نداشتند.

از میان 41 بیماری که به این ویروس مبتلا شده بودند معین شد 14 تن، به هیچ وجه با این بازار، ارتباطی نداشتند.

هیچ نمونه ای دال بر فروش خفاش در این بازار، گزارش نشده بود.

معین شد منشأ اصلی این ویروس، بازار نیست؛ بلکه این بیماری قبل از تاریخ پانزدهم دسامبر در بعضی افراد، به صورت نهفته و در سکوت کامل، بروز کرد سپس در سطح بازار شایع شد.

کوید 2019 پنجه در پنجه پژوهشگران

هرچند مقامات چینی اصرار دارند که منشأ اصلی و میزبان واقعی این ویروس، خفاش مشهور به نعل اسبی بود؛ این خفاش شهرت خود را از بیماری سارس به دست آورد. با کوشش محققان معین شد که ژن ویروس ناشناخته فعلی، کوید 2019، بیش از 96 درصد شبیه ژن خفاش نعل اسبی است. خانم لیو یاهونگ، رییس دانشگاه کشاورزی چین در جریان یک کنفرانس علمی مدعی شد آزمایشاتی انجام شد و فهمیدیم که این ویروس، شباهتی 99 درصدی با ژن نوع خاصی از مورچه خوار ها دارد.

آنچه سایر محققان را پس از این ادعا، به فکر فرو برد این بود که هیچ ویروسی، توانایی انتقال مستقیم از خفاش به انسان را نداشته و ندارد. چه برسد به آنکه ویروس در بدن انسان تکثیر شده، به بلوغ رسیده و از انسانی به انسان دیگر منتقل گردد. برای آنکه ویروس بتواند از بدن خفاش منتقل گردد به یک سلول واسط به عنوان میزبان نیاز دارد تا بدن میزبان ویروس را در خود پرورش داده، به تکامل رسانده، تکثیر و منتقل نماید.

باید گفت که نه پانگولین- نوع خاص مورچه خوار- و نه خفاش نعل اسبی، هیچ کدام به تنهایی قادر به این کار نیستند اما سؤال اینجاست که پس چگونه خفاش نعل اسبی در سال 2003 ناقل بیماری سارس شناخته شد؟ پاسخ کاملاً روشن است. در واقع چیزی که در ایجاد و شیوع بیماری سارس نمود پیدا کرد این بود که مدفوع این جانور، بستر بیماری سارس شد که توسط انسان، دستکاری شده بود.

در مورد کوید 2019 مسأله کاملاً متفاوت است. این ویروس نمی تواند بدون دستکاری انسان از مدفوع خفاش به سلول پانگولین منتقل شده، در بدن میزبان، رشد و تکثیر گردد، بدنه ای شبیه به پروتئین سارس به خود بگیرد و برای ورود به بدن انسان، آماده گردد.

پروفسور شی ژینگ لی کسی است که از سال 2003 روی جمع آوری خفاش ها کار کرد و به تحقیق در مورد واکسن سارس پرداخت؛ وی در سال 2013 طی تحقیقاتی نوشت: توانسته است از مدفوع خفاش، ویروسی را به دست آورد که تأثیر به سزایی روی موش دارد. موش مورد آزمایش، دچار تورم ریه شده، عفونت شدید گرفته و سپس مرده است. وی در انتها مقاله عنوان نمود: هیچ راه درمانی برای این ویروس وجود ندارد!

پس از این ماجرا، ویروس مارس شایع شد که تا سال 2018 نیز همچنان وجود داشت و بالاخره، مهار شد.

با این تفاسیر می گردد چنین نتیجه گرفت که پیدایش این ویروس، حاصل مهندسی دست انسان بود نه اتفاقی که در اثر جهش خود به خودی ژنتیکی رخ دهد.

ژن اصلی این ویروس، پروتیین E است. ریشه ها یا چسبانک های اطراف هم پروتیین S هستند که از ویروس سارس گرفته شده است. در واقع، ویتامین S همان کپک های دور ویروس است که ویروس را برای جذب شدن به سایر سلول ها، آماده می سازد. این ویروس قادر است به یاری پروتیین های S شکل خود، شبکه آندوپلاسمی را درگیر نموده، به تکثیر خود بپردازد و به راحتی به سایر سلول ها، نفوذ کند.

بازی سیاسی یا حمله ای تروریستی!

انیستیتو پاستور در فرانسه، در پی ادعای خانم ژینگ لی گفت: بسیار و عمیقاً نگرانیم. اگر این ویروس، فرار کند هیچ کس نمی تواند جهت خودش را پیدا نماید.

در ژانویه 2020 تیم خانم ژینگ لی، مقاله ای درباره کوید 2019 در ژورنال Nature منتشر ساخت و نوشت: این ویروس، برای باز کردن ورودی بدن انسان از همان کلید سارس یعنی همان پروتیین S استفاده می نماید؛ و برای این کار، از ژن مورچه خوار برای میزبانی ویروس استفاده شده است.

بعضی محققان در پاسخ به این ادعای خانم لی گفتند چطور ممکن است که مورچه خوار پولک دار، از این سوی چین به آن سو برود؟ داخل غار، از مدفوع خفاش نعل اسبی تغذیه نموده، به آن سوی چین یعنی شهر ووهان سفر کند و سپس توسط مردم شکار و خورده گردد؟ سؤال اصلی تر اینجاست این حیوان چگونه و با چه مکانیزمی ویروس را به بدن انسان، انتقال داده است؟!

برگرفته از: iuvmpress

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 11 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: lison.ir شناسه مطلب: 851

به "منظور رهبر انقلاب از حمله بیولوژیکی کرونا ، آمریکا یا چین؛ پشت پرده انتشار ویروس؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "منظور رهبر انقلاب از حمله بیولوژیکی کرونا ، آمریکا یا چین؛ پشت پرده انتشار ویروس؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید