نحوه بازنشستگی زنان شاغل

به گزارش لیسون، به گزارش خبرنگاران، کلیه بیمه شدگان زن مشمول قانون کار که حداقل 20سال سابقه پرداخت حق بیمه مقرر را قبل از تاریخ تقاضای بازنشستگی پرداخته باشند و سن آنها 42 سال تمام باشد، می توانند تقاضای بازنشستگی نمایند.

نحوه بازنشستگی زنان شاغل

امیری گنجه، مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران عظیم که در نشست با کارکنان اداره مستمری های غرب تهران عظیم سخن می گفت، اضافه کرد: زنان بیمه شده ای که درآستانه بازنشستگی به بیماری کرونا مبتلا شدند بدون محدودیت زمانی، مدت بستری آنان که به تایید (پزشک معتمد، شورای پزشکی و یا کمیسیون پزشکی) رسیده باشد علاوه بر دریافت غرامت دستمزد مدت دوره تایید شده ، ایام بیماری کرونا هم جزو سوابق بیمه ای آنان منظور می گردد و هیچ محدودیت زمانی ندارد.

امیری گنجه در مورد تعداد بازنشستگان زن تحت پوشش تامین اجتماعی گفت: بر اساس آمار سال 1398از 2 میلیون و79 هزار بازنشسته، تعداد 204هزار و 587 نفر زنان بازنشسته می باشند که این تعداد 21درصد کل مجموع مستمری بگیران تامین اجتماعی را تشکیل می دهند.

وی تاکید نمود: از جمعیت 350هزار نفری بازنشستگان و مستمری بگیران تحت پوشش اداره کل تامین اجتماعی غرب تهران عظیم 32 تعداد هزار نفر را زنان بازنشسته تشکیل می دهند.

مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران عظیم با اشاره به دامنه نوع بازنشستگی زنان در ایران گفت: به لحاظ گستردگی مشاغل و نوع فعالیت در کارگاه های مختلف و یا پرداخت حق بیمه به صورت (خویش فرما-زنان خانه دار) بازنشستگی زنان در تامین اجتماعی به شکل های گوناگون اجرا می گردد.

وی تاکید نمود: کارگاه هایی که مشمول ماده 188قانون کار هستند زنان شاغل در این کارگاه ها با داشتن 20سال سابقه کار و 42 سال سن می توانند تقاضای بازنشستگی نمایند.

امیری گنجه در مورد کارگاه هایی که مشمول قانون کار نمی باشند، گفت: بر اساس قانون، چه برای مردان و چه زنانی که در این کارگاه ها کار می نمایند بر مبنای قوانین و آئین نامه استخدامی آن سازمان، نهاد و یا مرکز دولتی بازنشسته می شوند.

وی تاکید نمود: کارکنان و پرسنل مراکز دولتی؛ نهادها، سازمان هایی که ماهیت حقوقی دارند و … با توجه به اینکه این دستگاه ها غیرمشمول قانون کارمی باشند از شمول ماده 188قانون کار خارج هستند. در مراکز دولتی یا غیر دولتی چنانچه در آیین نامه استخدامی آن دستگاه یا نهاد قید شده باشد که بیمه شده قراردادی و مشمول قانون کار است؛ زنان شاغل می توانند با داشتن 42 سال سن و 20 سال سابقه درخواست بازنشستگی نمایند.

مدیرکل تامین اجتماعی در مورد بیمه شدگان زنان خانه دار گفت: داشتن 55سال سن و دارا بودن حداقل 10سال سابقه پرداخت حق بیمه برای درخواست بازنشستگی بیمه شدگان زنان خانه دار ضروری است.

امیری گنجه سقف سابقه برای بازنشستگی(مردان و زنان) بدون مطرح بودن سن بیمه شده را 35 سال سابقه کاری دانست.

مدیرکل تامین اجتماعی غرب در مورد بازنشستگی زنان در کارهای سخت و زیان آور گفت: بر اساس تبصره 2 ماده 76 قانون، کلیه زنان شاغل در کارهای سخت و زیان آور با داشتن حداقل 20سال متوالی یا 25 سال متناوب بدون شرط سنی می توانند تقاضای بازنشستگی نمایند.

براساس گزارش روابط عمومی غرب تهران عظیم، وی توضیح داد: اشتغال زنان در مشاغل سخت و زیان آور می بایست به تایید کمیته استانی رسیده باشد و اسم شغلی آنان هم می بایست در فهرست های ارسالی از سوی کارفرما صحیح و متناسب با شغل و رتبه قید شده باشد.

مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران عظیم اندازه سابقه بازنشستگی و سن شاغلان زن به اسم کارکنان دولت وفق ماده 103 قانون خدمات کشوری را با تحصیلات دانشگاهی کارشناسی ارشد و بالاتر را 60سال تمام و حداقل سابقه کاری آنان را 25سال گفت.

مهم ترین اخبار حوزه اجتماعی و سیاسی را در صفحه جامعه خبرنگاران بخوانید.

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 30 شهریور 1400 بروزرسانی: 30 شهریور 1400 گردآورنده: lison.ir شناسه مطلب: 1771

به "نحوه بازنشستگی زنان شاغل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه بازنشستگی زنان شاغل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید