چگونه در فتوشاپ عکس را به نقاشی تبدیل کنیم؟

به گزارش لیسون، اگر شما هم مهارت های نقاشی و کار با مداد قوی ندارید، این آموزش برایتان جالب خواهد بود. اگر نقاش خوبی نیستید، ولی عکس های خوبی میگیرید، خبر خوب اینکه به راحتی می توانید عکس های خود را با استفاده از نرم افزار فتوشاپ به نقاشی تبدیل کنید. در این مقاله به آموزش گام به گام تبدیل عکس به نقاشی در فتوشاپ خواهیم پرداخت.

چگونه در فتوشاپ عکس را به نقاشی تبدیل کنیم؟

در ابتدا باید بگوییم که مراحل این آموزش پیچیده نیستند، ولی بهتر است درکی ابتدایی از این نرم افزار داشته باشید. اگر جزو اولین برخوردهای شما با فتوشاپ است، پس با دقت بیشتری به توضیحات و عکس ها باید توجه کنید.

این نکته هم لازم به توضیح است که در این آموزش ما از نسخه Adobe Photoshop CC یعنی نسخه سال 2020 استفاده کرده ایم. نسخه های مختلف این نرم افزار ممکن است کمی تفاوت داشته باشند، ولی این تفاوت ها اصلا و گمراه کننده نیست.

کار تبدیل عکس به نقاشی در فتوشاپ را با یک پرتره آغاز می کنیم

کار را با انتخاب یک تصویر پرتره آغاز می کنیم. شما می توانید هر تصویری را انتخاب کنید. ما از نسخه فتوشاپ ویندوز استفاده می کنیم. ولی همین کارها را در محیط مک هم می توان استفاد کرد.

همچنین دقت داشته باشید که از یک تصویر 8 بیتی استفاده می کنید. در غیر این صورت، برخی از فیلترها در محیط فتوشاپ برای عکس شما قابل مشاهده نخواهند بود.

در ابتدا، لایه عکس را به یک Smart Object تغییر می دهیم. تبدیل عکس به یک لایه هوشمند این امکان را به شما می دهد که تغییراتی در هر لایه ایجاد کنید.

قبل از انجام این کار، از ابزار Quick Select استفاده کنید که در پنل سمت چپ فتوشاپ تعبیه شده است. وقتی روی این ابزار باشید، در نوار بالایی فتوشاپ گزینه Select Subject را مشاهده خواهید کرد.

هنگام انتخاب این گزینه، نرم افزار ادوبی فتوشاپ از تکنولوژی هوش خود استفاده کرده و تنها سوژه موجود در عکس را انتخاب می کند و این کار را هم معمولا خیلی خوب انجام می دهد. در عکس ما، سوژه فقط همین فرد است.

نکته - در صورتی که این ابزار نتوانست به هر دلیلی سوژه را به خوبی جدا کند، توصیه می کنیم این کار را به صورت دستی خودتان انجام دهید. برای انجام این کار، آموزش های مرتبط با جدا سازی سوژه از پس زمینه را در اینترنت جست وجو کنید.

سوژه را با یک Mask بپوشانید

برای انجام این کار، مادامی که هنوز فقط سوژه دلخواه را انتخاب دارید، به جهت Layer > Layer Mask > Reveal Selection بروید. البته شما همچنین می توانید روی آیکون Layer Mask تعبیه شده در پنل لایه ها هم این کار را انجام دهید.

نقاط اضافی ماسک شده را با استفاده از یک ابزار قلم (Brush) و رنگ سیاه تمیز کنید. شما این کار را همچنین می توانید از طریق ابزار Select and Mask انجام دهید. ابزار Select and Mask شبیه به نسخه های قبلی کارکرد Refine Mask است، ولی این ویژگی تازه عملکرد بهتری دارد. برای تبدیل عکس به نقاشی در فتوشاپ نیازی نیست که لایه ماسک کامل باشد، همین که صاف و تمیز باشد کفایت می کند.

نکته - توجه داشته باشید که هنگامی که با لایه های Mask کار می کنید، رنگ سفید یعنی نشان دادن تصویر زیر ماسک و زنگ مشکی یعنی پوشاندن تصویر زیر ماسک. برای انتخاب منطقه ها سفید و مشکی هم می توانید از ابزار ساده مداد و قلم (pencil/brush) و رنگ های سفید و مشکی استفاده کنید.

هنگامی که از لایه ماسک راضی بودید، وقت آن است که حجم انتخاب شده را معکوس کنیم (Invert Selection). برای انجام این کار Control + shift + i را در ویندوز و یا Command + shift + i را در سیستم عامل مک فشار دهید. با انجام این کار، شما حالا پس زمینه عکس را انتخاب کرده اید. دکمه Delete را بزنید تا پس زمینه پاک و ناپدید شود. حالا با کلیک بر روی لایه، آن را به یک Smart Object تبدیل می کنیم. این کار را همچنین می توانید از منو Edit در نوار بالایی فتوشاپ هم انجام دهید.

تصویر پایه را به یک Smart Object تبدیل کنید

لایه ای که به Smart Object تبدیل کرده بودید را حالا Duplicate (تکثیر) کرده و نام لایه های تازه را تغییر دهید.

از آنجایی که لایه های ما قبلا یک Smart Object بودند، تمامی نسخه های تکثیر شده هم همان Smart Object بوده و به لایه اصلی متصل هستند (در این باره جلوتر توضیح می دهیم).

بنابراین تا به اینجای کار 5 لایه خواهیم داشت. لایه اصلی را در این آموزش Original نام گذاری می کنیم (این لایه از تبدیل لایه اولیه Background به Smart Object ایجاد شده است). ما کاری به این لایه نداریم و فقط روی لایه های بالایی کار می کنیم.

لایه بعدی را Base نام گذاری می کنیم و نام لایه بالایی را هم Pencil Outline می نویسیم. لایه های چهارم و پنجم را هم به ترتیب به نام های Shading و Lines/Edges نام گذاری می کنیم.

نام گذاری لایه های باعث می شود که ردیابی تنظیمات آن ها آسان تر شود و در بخش های جلوتر آموزش احساس سردرگمی نداشته باشید.

استفاده از Smart Object ها باعث افزایش حجم فایل ها می شود. ولی از سوی دیگر تغییرات را غیرمخرب و قابل بازگردانی و ویرایش می کند.

چندین لایه Smart Object بسازید

در بخش قبل درباره لایه ها، تعداد و نام گذاری آن ها توضیح دادیم. حالا تمام این لایه ها را با استفاده از Duplicate کردن لایه اصلی بسازید و نام گذاری کنید.

لایه Pencil Outline را ویرایش کنید

در ادامه آموزش تبدیل عکس به نقاشی در فتوشاپ، هروقت درباره کار روی لایه ای صحبت می کردیم، باقی لایه ها را خاموش/غیرفعال کنید و فقط روی آن لایه کار می کنیم. برای خاموش و یا غیرفعال کردن هر لایه، در پنل لایه ها (معمولا پایین و سمت راست)، آیکون چشم که کنار نام هر لایه واقع شده است را میزنیم. در این حالت، لایه هایی بدون آیکون چشم نمایش داده نمی شوند.

تمام لایه هایی بالایی Pencil Outline را خاموش کنید. حالا قصد داریم که این لایه را Invert کنیم. برای انجام این کار، دکمه های Control + i را می زنیم (در مک Command + i) تا لایه معکوس شود.

وقتی این کار را انجام دادید، از بخش Blending Mode (واقع شده در بخش بالایی پنل لایه ها)، حالت Color Dodge را به منظور ایجاد جلوه اولیه طرح مداد رنگی انتخاب می کنیم.

میزانی Gaussian Blur اضافه می کنیم

مرحله بعدی از فرآیند تبدیل عکس به نقاشی در فتوشاپ، اضافه کردن میزانی Gaussian Blur به عکس است. ما این کار را برای بهبود ظاهری افکت مداد رنگی قبل انجام می دهیم. برای انجام این کار باید جهت Filter > Blur > Gaussian Blur را پیش بروید. در صفحه ای که باز می شود، میزان تاری را انتخاب می کنید. هرچه عدد بزرگ تر باشد، عکس شما تار تر خواهد بود.

میزان Gaussian Blur را که می خواهید تنظیم کنید. با تنظیم این میزان مشاهده خواهید کرد که یک نسخه رنگی از طرح مدادی ما ظاهر می شود. تنظیم این میزان دلخواه است. اما در نظر داشته باشید که نتیجه باید به نحوی باشد که سوژه را بتوانید به وضوح ببینید.

با این حال، ما باید این تصویر را از طریق ایجاد سایه و تأکید بر برخی خطوط خیلی زیباتر و بهتر کنیم.

تصویر را سیاه و سفید کنید

در این مرحله هم فعلا روی لایه Pencil Outlines کار می کنیم. از طریق پنل Adjustments، یک لایه سیاه و سفید (Black and White Layer) اضافه کنید. این لایه تازه بالای لایه Pencil Outlines باید قرار بگیرد.

اگر نمی توانید پنل Adjustments را پیدا کنید، از طریق نوار منو بالایی فتوشاپ، جهت Window > Adjustments را پیش بگیرید تا پنل برای شما فعال شود. وقتی پنل فعال شد، گزینه ی سیاه و سفید ( Black and White) را انتخاب کنید. هنگام سیاه و سفید کردن عکس احتیاجی به دستکاری تنظیمات نخواهیم داشت و همان مقادیر پیش فرض نرم افزار فتوشاپ برای سیاه و سفید کردن عکس برای این تمرین ما مناسب است.

یادتان باشد اگر لایه هایی بالایی لایه ای که مشغول کار کردن روی آن هستیم روشن باشند، هیچ تغییری را مشاهده نخواهید کرد. در واقع، هرچه لایه بالاتر باشد، روی لایه های دیگر قرار می گیرد و اولویت نمایش با لایه هایی بالایی است.

سایه زدن نقاشی را آغاز کنید

هنگام تبدیل تبدیل عکس به نقاشی در فتوشاپ احتمالا دلتان بخواهد که با استفاده از سایه ها، عمل بیشتری به عکس بدهید. با این حال، مدادها معمولا با بافت و ترکیب سایه می زنند.

شما این ظاهر را هم می توانید با استفاده از فتوشاپ ایجاد کنید و در این مرحله قصد آموزش آن را داریم.

لایه Shading را انتخاب کنید (لایه های بالایی را خاموش نگاه دارید).

برای بهبود جلوه عکس، بهتر است رنگ ابزار Brush را از مشکی خالص به خاکستری تغییر دهیم و سفید را هم همان سفید انتخاب کنیم. با این کار، ما می خواهیم که رنگ پیش زمینه خاکستری تیره و پس زمینه سفید باشد.

همچنان که روی لایه Shading هستید، Filter Gallery را از طریق جهت Menu > Filter > Filter Gallery باز کنید. در این صفحه، گزینه Charcoal Filter را از زیر مجموعه Sketch Group انتخاب کنید. میزان Charcoal thickness را برابر با 1، میزان Detail را 5 و میزان Light/Dark Balance را 50 تنظیم کنید.

در مرحله بعد، از بخش Blending Mode، گزینه Multiply را برای این لایه انتخاب کنید. این اجازه می دهد تا لایه زیرین با لایه فعلی ادغام شود و جزئیات و میزانی سایه ایجاد کند.

میزان شفافیت لایه را تغییر دهید

میزان Opacity لایه Shading را به میزان دلخواه خود تغییر دهید. این کار بافتی را به تصویر اضافه می کند و آن را بسیار شبیه با یک طراحی مداد و با سایه می سازد. برای مثال، ما میزان 62٪ را برای فایل خودمان انتخاب می کنیم. ولی شما با این میزان کمی بازی کنید و عددی را انتخاب کنید که فکر می کنید برای تصویر شما مناسب تر است. کاهش شفافیت یک لایه باعث می شود که لایه زیرین آن هم نمایش پیدا کند. در واقع، وقتی شفافیت یک لایه روی 100 درصد باشد، شما فقط این لایه را مشاهده می کنید. ولی وقتی روی 60 درصد تنظیم شود، یعنی شما 60 درصد لایه بالایی و 40 درصد لایه پایینی را مشاهده می کنید. مانند یک سطح شیشه ای که زیر خودش را هم نشان می دهد.

لبه های بیرونی را بهبود ببخشید

بیشتر نقاشی های کشیده شده با مداد لبه هایی قوی دارند. از آنجایی که ما قصد تبدیل عکس به نقاشی در فتوشاپ را داریم، عکس ها جزئیات زیادی دارند و لبه ها مثل نقاشی پررنگ و واضح نیستند. برای انجام این کار، در این مرحله باید روی لایه lines/edges کار کنیم. این لایه در واقع بالاترین لایه ای است که در مراحل قبل ساخته بودیم. لایه را انتخاب کرده و با استفاده از کلیدهای Control + i (Command + i در سیستم عامل مک)، تصویر را Invert کنید.

بعد از انجام این کار، دوباره جهت Menu > Filter > Filter Gallery را پیش گرفته و گزینه Glowing Edges را انتخاب کنید. این گزینه در فولدر Stylize واقع شده است.

ما از این فیلتر برای ساخت لبه های نقاشی استفاده می کنیم. نگران رنگی بودن لبه ها نباشید. در حال حاضر قط قصد داریم که کار ما همانند نقاشی های یک هنرمند نقاش، لبه های واضح و پررنگ تری داشته باشد.

بعد از انجام کار، Blending Mode این لایه را هم روی Multiply تنظیم کنید.

لایه آخر را هم سیاه و سفید کنید

در این مرحله قصد داریم لایه Lines/Edges را هم سیاه و سفید کنیم. ولی این مرتبه به جای اینکه یک لایه سیاه و سفید آن اضافه کنیم، قصد داریم خود لایه را تبدیل به سیاه و سفید کنیم. برای انجام این کار به جهت Menu > Image > Adjustments > Black and White بروید.

نکته مهم این است که هر فیلتری که زیر فیلتر دیگر باشد، نمایش داده نمی شود. حالا که فیلتر سیاه و سفید را به این لایه اضافه کردیم، فیلتر Invert دیگر نمایش داده نمی شود.

از آنجایی که تمام لایه هایی که از آن ها استفاده کردیم همگی Smart Object هستند، به راحتی می توانید هر مرحله را به عقب برگشته و مقادیری که انتخاب کرده بودید را دوباره تنظیم کنید. در واقع، تمام تغییرات به صورت غیرمخرب اجرا شده اند.

نتیجه نهایی تبدیل عکس به نقاشی در فتوشاپ

با انجام گام به گام تمام این مراحل، شما حتما پیروز شده باشید که یکی از عکس های خود را تبدیل به یک نقاشی دوست داشتنی کنید. البته راه های دیگری هم برای انجام این کار از طریق فتوشاپ وجود دارد، اما مزیت اصلی این روش اضافه کردن سایه های مختلف است. در واقع، یک نقاش هم احتمالا نقاشی خود را به همین شکل و با همین سایه ها می کشد.

منبع: digital-photography-school

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 21 اسفند 1400 بروزرسانی: 21 اسفند 1400 گردآورنده: lison.ir شناسه مطلب: 1961

به "چگونه در فتوشاپ عکس را به نقاشی تبدیل کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه در فتوشاپ عکس را به نقاشی تبدیل کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید