تعداد باکتری در شیر تازه چقدر است؟
به گزارش لیسون، خبرنگاران/لرستان یک عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: روش های سالم سازی شیر متکی به اصل جلوگیری از رشد و نمو میکروب هاست.

دکتر بهروز یاراحمدی در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: کیفیت شیر خام به مدت زمان و شرایطی که شیر از تولید تا تحویل به کارخانه طی می کند بستگی تمام دارد.
وی ادامه داد: شیری که از پستان گاو سالم دوشیده می شود فاقد باکتری است ولی غالباً با انواع میکروب ها و استرپتوکوک هایی که معمولاً در مجاری شیر و ابتدای پستان به سر می برند، آلوده می شود.
یاراحمدی اضافه کرد: تعداد باکتری ها در شیر تازه از چند صد تا چند هزار در هر میلی لیتر شیر متغیر است ولی در شرایط غیرپاستوریزه برای بهداشت و سلامت انسان خطرناک است.
این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: روش های سالم سازی شیر متکی به اصل جلوگیری از رشد و نمو میکروب ها و درنتیجه حفظ و نگهداری کیفیت غذایی آن است.
وی گفت: عوامل مهم آلودگی باکتریایی شیر شامل گاوهای ورم پستانی، آلودگی سطوح داخلی و خارجی پستان گاو، شستشوی نامناسب، وسایل شیردوشی و نگهداری شیر در دماهای نامناسب است.
یاراحمدی گفت: بار میکروبی کل به عنوان یکی از جنبه های مهم پیش بینی سلامت گاو و بهداشت شیردوشی بوده و نشانگر نگهداری مناسب شیر و ذخیره آن در دمای پایین است.
منبع: خبرگزاری ایسنا