طرز تهیه رشته پلو مشهدی چگونه است ، یک رشته پلوی متفاوت و لذیذ

به گزارش لیسون، رشته پلو مشهدی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ سنتی خراسانی است که به عنوان غذای معروف دامغان و شاهرود هم شناخته می گردد. این معمولا در مهمانی ها و به عنوان غذای شب یلدا در مشهدی سرو می گردد. رشته پلو مشهدی، اغلب با مرغ، پخته و سرو می گردد. تهیه این رشته پلو اصیل ایرانی به عنوان یک کار سختی نیست و به عنوان یا ، گزینه بسیار خوبی است. در این مقاله از در 2 روش طرز تهیه رشته پلو مشهدی با مرغ ساده و ریش ریش و نکات پخت و فوت و فن های خوشمزه شدن رشته پلو مشهدی را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه رشته پلو مشهدی چگونه است ، یک رشته پلوی متفاوت و لذیذ

مواد لازم برای تهیه رشته پلو مشهدی (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت مرغ (ران یا سینه)4 تکه
برنج3 لیوان فرانسوی دسته دار
رشته پلویی300 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
زعفران (دم نموده)4 قاشق غذاخوری
زردچوبهنصف قاشق چای خوری
نمکبرای خیساندن برنج
دارچیننصف قاشق چای خوری
سماق1 قاشق غذاخوری
فلفل سیاهبه میزان لازم
روغنبه میزان کافی

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت رشته پلو مشهدی: 1 و نیم ساعت

مراحل طرز تهیه رشته پلو مشهدی اصیل

رشته پلو مجلسی مشهدی جزو رشته پلوهای اصیل ایرانی است که کمتر کسی دست رد به آن می زند. رشته پلو مشهدی را می توانید با سینه مرغ یا ران مرغ درست کنید. در ادامه مراحل طرز تهیه رشته پلو مشهدی را به ترتیب دنبال کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در ابتدای کار، برنج ها را پاک کنید، بشویید و در میزانی آب ولرم و نمک، به مدت 1 تا 2 ساعت، بسته به کهنه یا تازه بودن برنج، آنها را بخیسانید. زعفران را با کمی قند بسایید و در یک لیوان بریزید. روی زعفران، یک تکه یخ و کمی آب جوش بریزید و صبر کنید تا زعفران رنگ باز کند.

در صورت تمایل می توانید انواع برنج ایرانی و خارجی، نمک و زعفران را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: مرغ را آماده کنید

تکه های ران یا سینه مرغ را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آنها گرفته گردد. در یک قابلمه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس مرغ ها را به آرامی در قابلمه بگذارید. هر دو طرف مرغ ها را سرخ کنید و از قابلمه بیرون بیاورید.

پیاز را هم پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. پیازهای خرد شده را در قابلمه بریزید و روی حرارت تفت دهید تا طلایی شوند.

گوشت مرغ، روغن سرخ کردنی و پیاز داغ منجمد آماده را به روش های حضوری و اینترنتی می توانید از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: مرغ را با پیاز داغ بپزید

سپس مرغ های سرخ شده را در قابلمه روی پیاز داغ ها بگذارید. نصف زردچوبه و میزانی فلفل سیاه را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم خام ادویه ها گرفته گردد. بعد به مقدار 1 لیوان آب جوش در قابلمه بریزید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغ ها به مدت نیم ساعت بپزند.

برای خرید انواع ادویه غذا مثل زردچوبه، فلفل سیاه و سماق به وسیله فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.

مرحله چهارم: مرغ و برنج را آماده کنید

بعد از گذشت نیم ساعت از زمان پخت مرغ ها، زعفران را اضافه کنید. کمی نمک به مرغ ها اضافه کنید و اجازه دهید مرغ ها برای یک ربع دیگر بپزند و سس مرغ غلیظ گردد. در این مدت، آبی که برنج را در آن خیسانده اید، دور بریزید.

یک قابلمه روی حرارت بگذارید و در آن آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. نصف دیگر زردچوبه و کمی روغن را هم در آب جوش بریزید. سپس برنج را در قابلمه بریزید.

مرحله پنجم: برنج و رشته پلویی را آبکش کنید

3 تا 4 دقیقه بعد از اینکه برنج ها را در قابلمه ریختید، رشته ها را هم به قابلمه آب جوش اضافه کنید و کمی هم بزنید تا رشته ها داخل آب بروند. حدود 5 دقیقه برنج و رشته پلویی را بجوشانید. سپس رشته پلویی و برنج جوشانده و نرم شده را آبکش کنید. وقتی مرغ، پخت و سس آن غلیظ شد، شعله زیر آن را خاموش کنید.

خرید رشته پلویی را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های می توانید انجام دهید.

مرحله ششم: مواد رشته پلو مشهدی را در قابلمه بریزید

یک قابلمه مناسب را روی حرارت بگذارید. کمی روغن سرخ کردنی در آن بریزید. سپس ته دیگ () دلخواه خود را کف قابلمه بچینید. بعد یک لایه برنج و رشته پلویی بریزید.

دو تکه از مرغ، میزانی از سس مرغ، نصف سماق و نصف دارچین را اضافه کنید. دوباره یک لایه برنج و مرغ، سس، بقیه سماق و دارچین را اضافه کنید. لایه آخر را برنج و رشته پلویی بریزید تا موادتان تمام گردد.

مرحله هفتم: رشته پلو مشهدی را دم کنید

در آخر، دور درب قابلمه را دم کنی بپیچید و روی قابلمه بگذارید. یک دقیقه بعد که داخل قابلمه بخار پیچید، شعله را کم کنید یا زیر قابلمه شعله پخش کن بگذارید. رشته پلو مشهدی را به مدت 40 دقیقه روی حرارت بگذارید تا دم بکشد. سپس رشته پلو را با یا سرو کنید.

بیشتر بخوانید:

روش تهیه رشته پلو مشهدی با مرغ ریش ریش

برای تهیه رشته پلو مشهدی با مرغ ریش ریش شده، سینه یا فیله مرغ را با پیاز و ادویه هایی مثل زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و زعفران بپزید تا نرم گردد. سپس مرغ ها را ریش ریش کنید.

مرغ های ریش ریش شده را می توانید در تابه با کمی روغن تفت دهید. سپس مرغ ها را مانند روش قبل، بین برنج و رشته پلویی بریزید یا بعد از پخت رشته پلو ساده، در زمان سرو، روی رشته پلو بریزید و سرو کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه رشته پلوی مشهدی

  • رشته پلو را می توانید با زرشک یا کشمش و خرما تزیین کنید. استفاده از این مواد، سلیقه ای است و در رسپی اصلی رشته پلو مشهدی وجود ندارد.
  • ادویه اصلی و جزو جدانشدنی رشته پلو، زعفران دم نموده یا زردچوبه است. اگر زعفران در دسترس نداشتید، می توانید زردچوبه به کار ببرید. استفاده از هر دو این ادویه ها در این غذا، طعم رشته پلو شما را خوشمزه تر می نماید.
  • اگر نگران له شدن رشته پلویی در زمان جوشاندن با برنج هستید، رشته ها را جداگانه بجوشانید و وقتی نرم شدند، آنها را آبکش کنید.
  • رشته پلویی شور است. در اضافه کردن نمک به رشته پلو دقت کنید و ترجیحا نمک اضافه نکنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن رشته پلو مشهدی

رشته پلویی را چقدر بجوشانیم؟

رشته پلویی معمولا زمان پخت کوتاهی دارد و زود نرم می گردد. بهتر است بیش از 5 دقیقه آن را نجوشانید، چون له می گردد. اگر رشته پلویی بسته بندی شده می خرید، اطلاعات روی پاکت را بخوانید و بر اساس دستورالعمل پیش بروید.

فرق رشته پلو مشهدی با دیگر شهرها چیست؟

در رشته پلو مشهدی، از سماق و دارچین به عنوان طعم دهنده و چاشنی استفاده می گردد. معمولا این رشته پلو با مرغ تهیه می گردد و در کنار آن به ندرت خرما و کشمش سرو می گردد.

محصولات مرتبط

نمک تصفیه شده خوراکی یددار 1000سلفونی گرم تابان

14,900 تومان 17,500 تومان 15% تخفیف

زردچوبه 400 گرمی فامیلا

118,900 تومان 129,900 تومان 8% تخفیف

زعفران چهار گرمی نوین زعفران

449,000 تومان 755,000 تومان 41% تخفیف

سماق قرمز 80 گرمی سانتین

45,400 تومان 45,900 تومان 1% تخفیف

پودر فلفل سیاه 150 گرمی فامیلا

107,900 تومان 117,900 تومان 8% تخفیف

برنج 10 کیلویی گلستان

1,229,000 تومان 1,499,000 تومان 18% تخفیف

برنج سفید دانه بلند 1121 طبیعت 10 کیلویی

625,900 تومان 690,000 تومان 9% تخفیف

روغن نیمه جامد 5 کیلویی اویلا

276,500 تومان 321,500 تومان 14% تخفیف

روغن سرخ کردنی کم جذب2250گرمی اویلا

118,700 تومان 138,100 تومان 14% تخفیف

روغن سرخ کردنی وِیژه (کم جذب) 2250 فامیلا

118,700 تومان 138,100 تومان 14% تخفیف

نودل طعم گوشت 75 گرمی دنیا

14,900 تومان 15,000 تومان 1% تخفیف

رشته پلویی 400 گرمی دنیا

48,500 تومان 49,000 تومان 1% تخفیف

سبزی منجمد قورمه 400 گرم سمیم

32,800 تومان 33,000 تومان 1% تخفیف

نخود فرنگی منجمد 400 گرم نوبر سبز

65,900 تومان 77,700 تومان 15% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 18 مرداد 1403 بروزرسانی: 18 مرداد 1403 گردآورنده: lison.ir شناسه مطلب: 2293

به "طرز تهیه رشته پلو مشهدی چگونه است ، یک رشته پلوی متفاوت و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه رشته پلو مشهدی چگونه است ، یک رشته پلوی متفاوت و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید