فوت و فن های تهیه سمبوسه
به گزارش لیسون، حتما با انواع و اقسام سمبوسه آشنا هستید یا حداقل آن ها را دیده اید؛ اصلی ترین سمبوسه، اما برای جنوب است که با نان لواش درست می گردد.
مواد لازم برای تهیه سمبوسه:
نان لواش برش خورده: 12 تکه
گوشت چرخ شده: 300 گرم
پیاز درشت: 2 عدد
جعفری خرد شده: 1/2 پیمانه
رب گوجه: 2 قاشق سوپخوری
سیر له شده: 2 حبه
تخم گشنیز نیم کوب: 1/2 قاشق چایخوری
پودر زیره سبز: 1/4 قاشق چایخوری
دارچین: 1/4 قاشق چایخوری
زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت سمبوسه:
1. پیش از هر چیز، پیاز های نگینی خرد شده را سرخ کنید در حدی که طلایی گردد.
2. گوشت چرخ شده را همراه دارچین به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد، رب گوجه، سایر ادویه ها، سیر، جعفری خرد شده را در این مرحله به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با این مواد کمی سرخ گردد.
بعد از آماده شدن مواد داخلی، اجازه دهید تا کاملا خنک گردد. (خنک شدن مواد اهمیت دارد، چون زمان پیچیدن نان از خمیر شدن و وا رفتن نان و نیز روغن پس دادن جلوگیری می نماید)
3. طریقه پیچیدن سمبوسه گوشت با لواش چندان سخت نیست، اما باید با احتیاط این کار را انجام دهید تا سمبوسه ای ظریف داشته باشید، با کمی تمرین و حوصله به خرج دادن مطمین باشید از پس این کار هم به خوبی بر می آیید.
4. مهمترین نکته در این مرحله این است که نان لواش باید نرم باشد تا هنگاه پیچیدن خرد نگردد، پس، نان های لواش را از درازا به شکل مستطیل برش دهید اگر احساس کردید نان ها خشک هستند مقداری آب روی نان ها اسپری کنید (مقدار خیلی خیلی کم) و بعد در نابلون قرار دهید تا رطوبت حاصل از آن، نان را نرم کند.
5. یک نان برش خورده را روی سطح یا میز کارتان قرار دهید و مقداری از مواد گوشتی خنک شده را در گوشه بالایی نان بریزید و با زاویه 90 درجه نان را تا بزنید تا به شکل مثلث درآید. برای اطمینان و محکم شدن کار، قبل از پیچیدن آخرین لایه نان مقداری تخم مرغ زده شده را با برس روی نان بمالید تا باعث چسبندگی گردد.
6. در روش دیگر می توانید نان ها را به شکل قیف درآورید و بعد داخل آن را با مواد پر کنید. اگر مایل هستید سمبوسه رولی داشته باشید، اول لقمه های کوچک و محکم درست کنید. بعد سمبوسه گوشت را در روغن سرخ کنید.
7. روغن مایع را در قابلمه ای میانه بریزید تا کاملا داغ گردد، مطمین شوید سمبوسه ها در ظرفی که انتخاب نموده اید به خوبی در روغن غوطه ور خواهند شد. برای امتحان کردن داغی روغن هم کافی است یک عدد خلال دندان را در روغن فرو ببرید اگر دور خلال دندان حباب ایجاد شد یعنی روغن به خوبی داغ شده است. بعلاوه برای خوشرنگ شدن پوسته نان می توانید مقداری زردچوبه به روغن داغ شده اضافه کنید
8. سمبوسه ها را با توجه به گنجایش ظرف در روغن به خوبی سرخ کنید یعنی در حدی که طلایی گردد. (اگر دوست دارید می توانید آن ها را در روغن کم هم سرخ کنید.) سمبوسه های سرخ شده را روی دستمال کاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی را جذب کند.
منبع: ایرنا
منبع: فرارو