ویروس دلتا خطرناک تر است یا اومیکرون؛سازنده واکسن فایزر پاسخ می دهد

به گزارش لیسون، خبرگزاری خبرنگاران-سازنده واکسن فایزر گفت:پیام ما این است: نترسید؛ برنامه ثابت است: تسریع در مدیریت تزریق سومین دوز واکسن او تاکید کرد که مردم بهتر است خونسردی خود را حفظ کنند.

ویروس دلتا خطرناک تر است یا اومیکرون؛سازنده واکسن فایزر پاسخ می دهد

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران،سوش یا سویه تازه ویروس کرونا به نام اومیکرون نگرانی تازهی برای جهان ایجاد کرده تا آنجا که اظهارات مدیرعامل شرکت مدرنا بازارهای اقتصاد و نفت را لرزاند. اکنون اما سازنده واکسنی که در شرکت فایزر پیشرفته مردم را به آرامش دعوت کرد.

به گزارش وال استریت ژورنال، مدیر عامل شرکت بیون تک که واکسن کرونای فایزر را ساخته می گوید در مورد اومیکرون، سویه تازه کرونا، آرامش خود را حفظ کنید؛ اوغور شاهین در این مصاحبه تاکید کرد که اگرچه ممکن است اومیکرون افراد بیشتری را در میان واکسن زده ها مبتلا کند اما احتمالا این افراد در برابر بیماری شدید ایمنی خواهند داشت.شاهین که یکی از اولین تولیدکنندگان واکسن های کووید-19 است، گفت اگرچه اومیکرون احتمالا بهتر از دلتا می تواند از آنتی بادی های تولید شده از طریق واکسن ها فرار کند، اما به دلیل تعداد جهش های نوع تازه، بعید است که بتواند پاسخ ایمنی سلول T بدن به عفونت را دور بزند.

او اعلام کرد: این باور ما که واکسن ها علیه سویه تازه کرونا نیز موثرند ریشه در علم دارد: اگر ویروسی بتواند از آنتی بادی ها فرار کند با سد دومی روبرو می گردد که آن سلول های Tبدن است و این سطح دوم پاسخ ایمنی، فرد را از بیماری شدید محافظت می کند.

مصاحبه رئیس بیون تک پس از اظهارنظرهای استفان بانسل، مدیرعامل مدرنا مورد توجه قرار گرفت. بانسل در مصاحبه ای با فایننشال تایمز هشدار داد که اثر فعلی واکسن های کرونا در برابر اومیکرون بسیار کمتر خواهد بود. دکتر بانسل گفته بود: واکسن ها دچار افت ایمنی خواهند شد. من نمی دانم چقدر زیرا باید منتظر داده ها باشیم. اما همه دانشمندانی که من با آنها صحبت کرده ام می گویند که ضعیت خوبی پیش روی ما نیست.

اظهارات بانسل بازارهای اروپا و آسیا را متزلزل کرد و باعث کاهش قیمت سهام و نفت شد. شاهین اما گفت که تولید و وارد کردن یک واکسن تنظیم شده با اومیکرون به بازار حدود 100 روز زمان می برد و البته ممکن است لازم هم نباشد؛ این که آیا ما به حفاظت اضافی از طریق یک واکسن سازگار نیاز خواهیم داشت یا نه، بعدا مشخص می گردد.

شاهین رئیس شرکت بیون تک ،BioNTech ، است که واکسن mRNA ای که او و تیم محققانش در ژانویه 2020 اختراع کردند را با همراهی غول دارویی ایالات متحده، شرکت فایزر، Pfizer، توسعه داد. او تاکید کرد که پیش از این ثابت شده که واکسن ها می توانند افراد را از بیماری های شدید ناشی از انواع دیگر ویروس کرونا نیز محافظت کنند.

دلتا خطرناک تر است یا اومیکرون؟

اومیکرون، جهش تازه ویروس کرونا در برخی از کشورها از جمله آلمان، بریتانیا، دانمارک و هلند شناسایی شده است. برخی از کشورها از جمله ایران ورود مسافران از افریقا را ممنوع کرده اند.

علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی درباره خصوصیات اومیکرون به تجارت نیوز می گوید: اطلاعات ما از اومیکرون بسیار ناچیز است. جهش تازه است و خلا اطلاعاتی داریم.

او ادامه می دهد: با توجه به جهش هایی که در ویروس کرونا به وجود آمده و خصوصیات آنها، مدل سازی های مجازی نشان می دهد که می تواند مقدار انتقال و گریز از ایمنی آن زیاد باشد. برای اینکه بفهمیم چقدر مسری تر و عفونت زایی بیشتری دارد، باید زمان بیشتری بگذرد. البته به نظر می رسد نسبت به دلتا مقدار مسری بودن آن پایین تر است.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی می گوید: باید آزمایشات بیشتری انجام گردد که ببینیم این ویروس تازه چه رفتاری از خود نشان می دهد. اما آنقدر خطرناک و نگران کننده بود که سازمان جهانی بهداشت جلسه اضطراری تشکیل داد و آن را در دسته گونه های نگران کننده تقسیم بندی کرد.

پرسش دانشمندان درباره سویه های تازه ویروس کرونا

به گزارش یورونیوز،کمتر از یک هفته از کشف سویه تازه ویروس کرونا موسوم به اومیکرون در آفریقای جنوبی می گذرد و در حالی که دانشمندان در تلاش هستند تا پیامدهای ابتلا به این سویه را بهتر درک کنند، همزمان در پی پاسخ به این پرسش هستند که آیا همه گیری اومیکرون از سویه دلتا که در هند یافت شد بیشتر خواهد بود و آیا شدت بیماری نیز حادتر است یا خیر؟

سازمان جهانی بهداشت روز جمعه گفت که اومیکرون را در گروه سویه های نگران کننده ویروس کرونا طبقه بندی کرده است. کارشناسان این سازمان همچنین گفتند که با بسکمک از پژوهشگران در سرتاسر جهان در حال همکاری هستند تا به درک بهتری از چگونگی تأثیر این سویه بر همه گیری کووید19 و واکنش آن به واکسن های ضدکرونای تولید شده برسند و انتظار می رود یافته های تازه طی روزها و هفته های پیش رو منتشر گردد.

اومیکرون و واکسن های کرونا

به نظر چند متخصص که با خبرگزاری رویترز مصاحبه کرده اند، بر اساس مطالعات اولیه، شواهد قوی وجود دارد که نشان می دهد اومیکرون واکسن ها را کم اثر می کند و این سویه تازه که در چند جهش کلیدی خود، ویژگی هایی از سویه های قبلی بتا و گاما را به ارث برده، آسیب پذیری کمتری در برابر واکسن ها دارد.

لازم به ذکر است که تا کنون چهار نوع از جهش های ویروس SARS-Cov-2 به دلیل مسری بودن، در گروه ویروس های نگران کننده دسته بندی شده اند که عبارتند از: آلفا (نوع بریتانیایی)، بتا (آفریقای جنوبی)، گاما (برزیلی) و دلتا (هند).

دیوید هو، استاد میکروبیولوژی و ایمونولوژی دانشگاه کلمبیا در نیویورک با اتکاء به نتایج آزمایش های اولیه معتقد است که در برخی منطقه ها اومیکرون درجه قابل توجهی از مقاومت را نشان داده است.

او می گوید: آنتی بادی های واکسن سه ناحیه را در پروتئین سنبله ویروس کرونا هدف قرار می دهند و اومیکرون در هر سۀ این منطقه ها دچار جهش شده است. ما به عنوان کارشناسان فنی به دلیل آنچه که از تحلیل ساختاری اومیکرون می دانیم، بسیار بیشتر از کارشناسان بهداشت عمومی نگران هستیم.

شدت بیماری

دکتر پیتر هوتز، متخصص واکسن و استاد ویروس شناسی مولکولی و میکروبیولوژی در کالج پزشکی بیلور می گوید که دست کم دو هفته دیگر زمان لازم است تا به کمک جمع آوری داده ها بتوان درباره شدت این بیماری اظهارنظری دقیقی داشت. او می افزاید: ما گزارش های مختلفی دریافت کرده ایم که در برخی از آنها گفته شده این یک بیماری بسیار خفیف است و برخی دیگر موارد شدیدی از ابتلا را در بیمارستان های آفریقای جنوبی گزارش داده اند.

پژوهشگران انتظار دارند در همین بازه زمانی بتوانند به پاسخ های دقیق تری درباره اینکه اومیکرون در برابر واکسن ها مقاوم است یا خیر نیز دست یابند.

با این وجود متخصصان خاطرنشان می کنند که اگرچه در انواع قبلی ویروس کرونا مانند بتا نیز جهش هایی دیده شده بود که واکسن ها را کم اثر می کرد، با این وجود واکسن ها همچنان می توانستند از مبتلایان در مقابل ابتلای به بیماری های شدید یا مرگ محافظت کنند.

بر این اساس جان وِری، مدیر مؤسسه ایمونولوژی پن در فیلادلفیا امیدوار است که حتی با وجود شیوع اومیکرون، واکسیناسیون همچنان افراد را از بیمارستان دور نگه دارد.

پژوهشگران همزمان با کار برای شناخت اومیکرون بر یک موضوع تاکید دارند: اینکه ظهور اومیکرون نتیجه دسترسی نابرابر به واکسن های کرونا است. زمانی که بخش بزرگی از جمعیت واکسینه شوند، ویروس دیگر به مقدار کافی در گردش نخواهد بود تا جهش تازهی داشته باشد.

به همین دلیل است که سازمان جهانی بهداشت همچنان از کشورهای ثروتمند به دلیل عدم توزیع عادلانه واکسن های کرونا در جهان انتقاد می کند.

نخستین ناقل سویه تازه اومیکرون کرونا در عربستان سعودی شناسایی شد

مقامات عربستان سعودی روز چهارشنبه اول دسامبر گفتند که یک مسافر از شمال آفریقا پس از ورود به کشور ناقل اومیکرون، گونه تازه ویروس کرونا تشخیص داده شد.

به این ترتیب عربستان سعودی نخستین کشور حوزه خلیج فارس است که از ثبت اومیکرون، گونه تازه ویروس کرونا خبر داده است.

کشورهای مختلف جهان پس از آنکه آفریقای جنوبی برای نخستین بار از شناسایی گونه تازه ویروس کرونا در این کشور خبر داد، مقرراتی را برای مهار اومیکرون وضع کردند.

از همین رو یکی از مقام های وزارت بهداشت عربستان سعودی در گفتگو با خبرگزاری این کشور گفت، مسافری که ناقل اومیکرون تشخیص داده شده است و همچنین افراد مرتبط با او قرنطینه شده اند.

عربستان سعودی هفته گذشته تمام پروازها از مبدأ هفت کشور آفریقایی را به این کشور متوقف کرد؛ اقدامی که برخی کشورها پیشتر آن را انجام داده بودند.

عربستان سعودی از ماه اکتبر و با رفع برخی از محدودیت هایی که در دوران همه گیری گسترده کرونا اعمال کرده بود، به شهروندانش اجازه داد تا مراسم های مذهبی خود را در اماکن مقدس انجام دهند.

از زمان شروع همه گیری کرونا در عربستان سعودی، 549 هزار مورد ابتلا به کرونا در این کشور ثبت شده است که از این تعداد، 8 هزار و 836 نفر جان باخته اند

بر اساس گزارش های منتشر شده، بیش از 47 میلیون دُز واکسن کرونا در این کشور حوزه خلیج فارس که حدود 35 میلیون نفر جمعیت دارد، تزریق شده است.

سازمان جهانی بهداشت بر این نظر است که ممکن است اومیکرون سریع تر از سایر گونه های ویروس کرونا توسعه یابد.

ویروس کرونا به خاتمه خود نزدیک می گردد؟

اما اینکه نسبت به دلتا مسری بودن آن کمتر است، آیا می تواند نشان دهنده این باشد که ویروس کرونا به خاتمه خود نزدیک می گردد؟ ناجی در این مورد می گوید: این جهش عفونت زایی کمتری دارد اما سویه های دیگری مانند آلفا و بتا را داشتیم که عفونت زایی کمتری داشتند. بنابراین باید صبر کرد تا ببینیم این ویروس در آینده ه رفتاری از خود نشان می دهد.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی توصیه می کند: در حال حاضر مقدار بستری در بیمارستان های افریقای جنوبی بالا رفته. بنابراین باید آن را جدی گرفته و عملکرد مناسب را در برابر آن داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 16 دی 1400 بروزرسانی: 16 دی 1400 گردآورنده: lison.ir شناسه مطلب: 1889

به "ویروس دلتا خطرناک تر است یا اومیکرون؛سازنده واکسن فایزر پاسخ می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ویروس دلتا خطرناک تر است یا اومیکرون؛سازنده واکسن فایزر پاسخ می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید