چای برای این افراد سمی است
به گزارش لیسون، عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به کافئین موجود در چای، گفت: افراد دارای مسائل قلبی، زخم معده و سنگ های کلیوی و خانم های باردار از مصرف چای پررنگ باید اجتناب نمایند.
به گزارش مهر، سمیرا ربیعی استادیار دانشگاه و دکترای تخصصی علوم تغذیه با بیان اینکه چای حاوی مقدار بالای کافئین است، اضافه نمود: هرچه چای مصرفی پررنگ تر یا به اصطلاح غلیظ تر باشد، مقدار کافئین دریافتی بیشتر می گردد.
وی ادامه داد: کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک (مصنوعی) یافت می گردد.
به گفته ربیعی، فرم طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه، دانه های کاکائو و برگ های چای وجود دارد و فرم مصنوعی آن در نوشیدنی ها و نوشابه های انرژی زا یافت می گردد.
این استادیار دانشگاه با اشاره به اثرات کافئین بر بدن گفت: کافئین، مدر یا ادرارآور است. بنابراین نوشیدن چای پررنگ، باعث اتلاف آب بدن شده و فرد را با مشکل یبوست روبرو می نماید.
ربیعی کافئین را موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون برشمرد و اظهار داشت: نوشیدن چای پررنگ باعث سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد می گردد.
این دکترای تخصصی علوم تغذیه با بیان این که کافئین با جذب آهن غذا تداخل دارد گفت: چای مصرفی هرچه پررنگ تر باشد، شدت این تداخل بیشتر می گردد.
نوشیدن چای
وی توصیه کرد افرادی که مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن، نوشیدن چای پررنگ را ترک نموده و یا مصرف آن را به حداقل یک ساعت قبل یا بعد از غذای حاوی منابع آهن موکول نمایند.
به گفته ربیعی، تأثیر منفی کافئین بر جذب آهن، صرفاً مربوط به منابع گیاهی آهن نظیر آهن موجود در اسفناج می گردد و نه منابع حیوانی آن نظیر آهن موجود در گوشت قرمز بنابراین این موضوع باید مورد توجه گیاهخواران قرار گیرد.
به گفته وی کافئین سطح هوشیاری را بالا می برد. شاید در ظاهر، این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد ولی در واقع، نوشیدن چای پررنگ در شب به خصوص ساعات پایانی شب، منجر به بی قراری و بی خوابی شده و در درازمدت نیز سطح اضطراب را افزایش می دهد.
این استادیار دانشکده علوم تغذیه تاکید نمود: افراد دارای سابقه مسائل قلبی، خانم های باردار، مبتلایان به ریفلاکس (سوزش سردل، ترش کردن) و زخم معده و افراد مبتلا به سنگ های کلیوی باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری نموده و یا مصرف آن را محدود نمایند.
منبع: فرارو