کیک بدون شیر اسفنجی، یک میان وعده کامل
به گزارش لیسون، کیک بدون شیر هم مانند دیگر کیک ها می تواند کیفیت بالایی دارد. طرز تهیه کیک بدون شیر برای داشتن یک کیک اسفنجی بدون شیر با پف زیاد را در این مطلب بخوانید.
از پروفایل ما وبلاگ بخار دیدن نمایید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - کیک ها به طور کلی به دو گروه عظیم غیرچرب (یا کیک های اسفنجی) و چرب (یا کیک های کره ای) تقسیم می شوند. کیک بدون شیر اسفنجی به خاطر خوشمزگی و بافت سبک و نرمی که دارد بسیار پرطرفدار است. در این مقاله می خواهیم شما را با طرز تهیه یک نوع کیک بدون شیر و ماست اسفنجی و نکاتی که باعث ترد و پوک شدن آن می گردد، آشنا سازیم.
در این مطلب آمده است:- طرز تهیه کیک بدون شیر
- طرز تهیه کیک بدون شیر و تخم مرغ
- نکات مهم در پخت انواع کیک اسفنجی بدون شیر
طرز تهیه کیک بدون شیر
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی بدون شیر | |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
تخم مرغ | 6 عدد |
آب جوش | نصف پیمانه |
آرد قنادی | 2 پیمانه |
بکینگ پودر | یک قاشق چایخوری |
نمک | 1/8 قاشق چایخوری |
پودر قند | 2 پیمانه |
مراحل تهیه کیک اسفنجی بدون شیر با پف زیاد
- مرحله اول: آرد، نمک و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و آن را سه بار الک کنید.
- مرحله دوم: زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا کنید و در دو ظرف جداگانه قرار دهید.
- مرحله سوم: سفیده ها را جداگانه با دور متوسط همزن بزنید تا به رنگ سفید درآید.
- مرحله چهارم: وقتی سفیده ها به رنگ سفید درآمد، نصف پودر قند را به آن اضافه کنید و دوباره با همزن آنقدر بزنید تا فرم بگیرد و مانند خامه گردد، به گونه ای که هنگام سرو ته کردن ظرف نریزد. زدن سفیده با پودر قند باعث میگردد که ذرات پودر قند موقع مخلوط شدن با سفیده تخم مرغ فراوری حباب می نمایند و این حباب ها باعث میگردد کیک خوب پف کند. سفیده های فرم گرفته را در یخچال قرار دهید.
- مرحله پنجم: زرده ها را با همزن خوب بزنید. سپس وانیل را با بقیه پودر قند مخلوط نموده و به زرده ها اضافه کنید و دوباره با همزن آنقدر بزنید تا کرمی رنگ گردد و پف کند اول با دور آهسته آغاز می کنیم و بعد با دورمتوسط هم می زنیم، و از دور تند استفاده نمی کنیم.
- مرحله ششم: آب جوش را به زرده ها اضافه کنید و خیلی سریع هم بزنید تا زرده سفت و پخته نگردد، در این مرحله باید سرعت عمل داشته باشید. بعد از ریختن آب آنقدر هم بزنید تا رنگ زرده ها کرم و کشدار گردد.
- مرحله هفتم: در این مرحله سفیده را کم کم به زرده اضافه کنید و مواد را از یک سمت به سمت دیگر تا کنید (مواد را مخلوط نکنید) به اصطلاح آن را فولد کنید.
- مرحله هشتم: مخلوط آرد، نمک و بکینگ پودر را کم کم و به دفعات اضافه کنید تا آرد گلوله گلوله نگردد و باز هم به صورت دورانی فولد کنید.
- مرحله نهم: کف قالب را با روغن مایع کمی چرب کنید و کاغذ روغنی قرار داده و مواد را در قالب بریزید.
- مرحله دهم: قالب را به مدت 40 دقیقه در طبقه وسط فر 175 درجه سانتیگراد که از 15 دقیقه قبل روشن و گرم شده قرار دهید. وقتی که کامل پف کرد در فر را باز کنید و وسط کیک را کمی فشار دهید، اگر حالت اسفنجی داشت و پف نموده بود کیک پخته و آماده شده است. برای چک کردن پختن کیک می توان از خلال دندان هم استفاده کرد.
- مرحله یازدهم: پس از اتمام پخت، اجازه دهید کیک به مدت 4-5 دقیقه در قالب بماند و سپس روی سینی یا توری آن را برگردانید تا خنک گردد.
کیک شما آماده است می توانید آنرا به همین صورت یا به هر شکل دلخواهی با تزئین شکلات یا تزئین میوه نوش جان کنید.
طرز تهیه کیک بدون شیر و تخم مرغ
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی بدون شیر و تخم مرغ | |
آرد | 1 و نیم لیوان |
شکر | 1 لیوان |
جوش شیرین | 1 قاشق چای خوری |
نمک | 1/2 قاشق چای خوری |
روغن مایع | 6 قاشق غذاخوری |
آب سرد | 1 لیوان |
وانیل | 1/2 قاشق چایخوری |
سرکه | 1 قاشق غذاخوری |
دستور پخت کیک اسفنجی بدون شیر
- آرد، نمک، جوش شیرین و وانیل را با هم مخلوط نموده و سه بار الک می کنیم.
- سپس شکر را به مواد اضافه نموده و کنار می گذاریم.
- روغن، آب سرد و سرکه را اول با هم مخلوط نموده و سپس به مواد خشک اضافه می کنیم و هم می زنیم.
- توجه داشته باشید که زیاد هم نزنید؛ در حد مخلوط شدن کافی است.
- مایع کیک را در قالبی که کف آن کاغذ روغنی انداخته ایم ریخته و در فر از قبل گرم شده با 180 درجه سانتی گراد به مدت 40-30 دقیقه قرار می دهیم.
نکات مهم در پخت انواع کیک اسفنجی بدون شیر
- برای پخت کیک همواره از بهترین آرد بهره ببرید. آرد کیک بهترین نوع آرد برای پخت یک کیک عالی است. آرد کیک شامل گندم آسیاب شده و 5 تا 7 درصد پروتئین است. این میزان گلوتن کم است و هنگام خمیر کردن آرد شکل می گیرد. این آرد طی فرایندی سفید می گردد تا با جذب رطوبت به شکل گیری ساختار کیک یاری کند. آرد کیک معمولا با میزان زیادی کره و شکر مخلوط می گردد که بافت نرمی بوجود می آورد.
- لازم نیست مثل بقیه کیک ها، تخم مرغ ها را از قبل از یخچال خارج کنیم تا همدمای محیط شوند.
- هنگام زدن سفیده تخم مرغ، می توانید کمی کرم تار تار اضافه کنید. کرم تار تار به پف بیشتر سفیده تخم مرغ و همینطور ثابت نگه داشتن پف سفیده یاری می نماید.
- برای درست کردن کیک اسفنجی کاکائویی یک سوم پیمانه پودر کاکائو را به زرده تخم مرغ ها اضافه کنید و هیچگاه با آرد مخلوط نکنید.
- دیواره قالب را چرب نکنید چون مانع از این می گردد که کیک به خوبی پف کند.
- قالب را به هر شکلی که دوست دارید انتخاب کنید فقط توجه داشته باشید که پف کیک خیلی زیاد است، بنابراین قالب را کوچک انتخاب نکنید تا کیک فضای کافی برای پف کردن داشته باشد. بهتر است سایز قالب 20 سانتیمتر باشد.
- دمای فرهای مختلف و زمان پخت آنها باهم متفاوت است، بنابراین در حین پخت مرتب آن را چک کنید تا نسوزد.
- سعی کنید تا زمانی که کیک کاملا خنک نشده، آن را برش نزنید و کیک اسفنجی را همواره با چاقوی خیلی تیز برش بزنید.
- قبل از آماده کردن کیک باید همه مواد کیک را اندازه بگیرید و آماده کنار دستتان باشد، چون باید خیلی سریع کار را انجام دهید تا حباب هایی که در مایع کیک ایجاد شده از بین نرود.
سخن آخر
دستور پخت دو نوع از بهترین کیک های بدون شیر را از میان دستورات متنوع انواع کیک اسفنجی بدون شیر برای شما ارائه دادیم. اگر به دنبال نان ها و شیرینی های بدون شیر هستید، پیشنهاد می کنیم مطلب طرز تهیه پنکیک بدون شیر به 3 روش ساده و خوشمزه را نیز در خبرنگاران از دست ندهید!
منبع: setare.com