طرز تهیه خورشت قیمه با زودپز، راحت، آسان و جا افتاده

به گزارش لیسون، مهمانی در راه است و شما زمان کافی برای آشپزی ندارید؟ نگران نباشید! با یک دستورالعمل ساده و سریع می توانید یک خورشت قیمه مجلسی و حرفه ای را در زودپز بپزید و از مهمانان خود پذیرایی کنید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی بدون زودپز را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه خورشت قیمه با زودپز را آنالیز می کنیم.

طرز تهیه خورشت قیمه با زودپز، راحت، آسان و جا افتاده

مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه با زودپز

  • گوشت تکه ای 500 گرم
  • پیاز 2 عدد
  • رب 2 قاشق غذاخوری
  • لپه 250 گرم
  • لیمو عمانی 3-4 عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
  • روغن به اندازه لازم
  • دارچین و ادویه مناسب قیمه به اندازه لازم

طرز تهیه خورشت قیمه با زودپز

1. تفت دادن پیاز و گوشت

اولین مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه با زودپز این است که پیاز را خرد نموده و در روغن تفت دهید تا پیاز سبک و طلایی گردد بعد گوشت تکه ای را اضافه کنید و خوب تفت دهید، وقتی گوشت قهوه ای شد، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و باز هم خوب هم بزنید.

2. تهیه مخلوط خورشت قیمه و پخت اولیه آن

در این مرحله لپه را که چندین ساعت در آب خیسانده اید را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سفت گردد و سپس رب را اضافه کنید و کمی تفت دهید و خوب هم بزنید در نهایت لیمو عمانی را با چاقو چند بار سوراخ کنید و آن را همراه با آب به مخلوط اضافه کنید. در زودپز را ببندید و اگر زودپز شما مدرن است آن را در حالت meat/stew قرار دهید و بگذارید خورشت به مدت 35 تا 40 دقیقه بپزد.

3. پخت نهایی قیمه با زودپز

اکنون زیر گاز را خاموش کنید و بگذارید فشار زودپز به طور طبیعی برای 10 دقیقه کاهش یابد بعد در زودپز را باز کنید. در این مرحله دارچین و ادویه های مناسب خورشت قیمه را اضافه کنید. اگر خورشت غلیظ است یک فنجان آب به آن اضفاه کنید و زودپز را روی حالت manual قرار دهید و بگذارید به مدت 10 دقیقه دیگر بپزد.

خورشت را در ظرف سرو بریزید و با سیب زمینی سرخ شده یا بادمجان سرخ شده همراه با برنج زعفرانی خوشمزه سرو کنید. طرز تهیه برنج فوری را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید

نکات تکمیلی برای تهیه خورشت قیمه

برای تهیه خورشت قیمه چه تهیه خورشت قیمه بادمجان باشد چه خورشت قیمه با گوشت قلقلی یا حتی پخت آن در زودپز، ضروری است نکات و فوت وفن های مناسب برای تهیه آن را بدانید. در ادامه این نکات را با جزییات بخوانید.

زمان مناسب پخت خورشت قیمه در زودپز

تهیه خورشت قیمه در زودپز با گوشت های مختلف فرق دارد. بنابراین با توجه به ذائقه و سلیقه خود دقت کنید که تهیه خورشت قیمه در زودپز بسته به نوع گوشت از لحاظ زمانی فرق دارد. گوشت گاو چون بافت سفت تری دارد نسبت به گوشت گوسفند زمان بیشتری برای پخت احتیاج دارد. تفاوت تهیه خورشت قیمه با گوشت گوسفند و تهیه خورشت قیمه با گوشت گوساله را در کتاب کاله با جزییات می توانید، مطالعه کنید.

از طرف دیگر زمان پخت خورشت قیمه در زودپز با توجه به اندازه مواد اولیه و نوع زودپز هم کمی تفاوت دارد. به طور معمول، 30 تا 45 دقیقه پخت برای گوشت های تکه ای ضروری است.

ادویه مناسب انواع قیمه

برای تهیه قیمه، استفاده از ادویه های گرم و خوش عطر مانند دارچین، زنجبیل، هل و زعفران بسیار رایج است. این ادویه ها به قیمه طعم و عطر دلپذیری می دهند. بعلاوه می توانید از کمی پودر گل سرخ برای عطرآگین کردن قیمه بهره ببرید. اگر دوست دارید جزییات تهیه ادویه مخلوط خورشت قیمه و ادویه های مناسب آن را بدانید حتما به کتاب کاله سر بزنید.

نکاتی برای پخت لپه در زودپز

همواره باید حبوبات را قبل از پخت در آب بخیسانید تا نفخ آن گرفته گردد. بنابراین باید دقت کنید که خیساندن لپه قبل از پخت آن بخصوص در زودپز ممکن است باعث وا رفتن آن گردد برای جلوگیری از وا رفتن لپه در حین پخت در زودپز یا لپه را جداگانه بپزید بعد به خورشت اضافه کنید یا آن را حتما همان ابتدا در روغن تفت دهید.

مقدار مناسب رب برای تهیه خورشت قیمه

مقدار رب مورد احتیاج برای تهیه خورشت قیمه به اندازه مواد اولیه و ذائقه شما بستگی دارد. به طور معمول، برای هر کیلوگرم گوشت، 3 تا 4 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی کافی است.

راه های جلوگیری از تلخ شدن خورشت قیمه

اگر با این مشکل روبرو شده اید که خورش قیمه شما تلخ شده، اول به مقدار دارچینی که استفاده نموده اید بعد به لیمو عمانی که به خورشت اضافه نموده اید، دقت کنید. بنابراین حتما قبل از اضافه کردن لیمو عمانی به خورشت آن را با چنگال چندین بار سوراخ کنید و حتی در آب جوش بگذارید تا تلخی آن گرفته گردد بعد به خورشت اضافه کنید. در ضمن به جای پودر دارچین حتما از چوب دارچین بهره ببرید. جزییات روش های بهبود طعم خورشت بعد از تلخ شدن قیمه را می توانید با جزییات در کتاب کاله مطالعه کنید.

چگونگی تهیه قیمه جا افتاده

اگر دوست دارید خورشت قیمه شما بهتر جا بیفتد حتما به گوشت آن اندازهی گوشت با استخوان اضافه کنید و البته زمان پخت آن را اضافه کنید تا خورشت رفته رفته جا بیفتد. اگر دوست دارید نکات بیشتری را برای تهیه خورشت قیمه جا افتاده بدانید حتما به کتاب کاله سر بزنید.

همراه کردن قیمه با بادمجان یا بامیه

همراه همیشگی خورشت قیمه معمولا سیب زمینی سرخ نموده است اما یادتان باشد می توانید برای تنوع دادن به قیمه، گاهی آن را همراه بادمجان و گاهی با بامیه تهیه کنید. طرز تهیه قیمه با بامیه و البته طرز تهیه قیمه بادمجان را هم در کتاب کاله می توانید مطالعه کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 3 آبان 1403 بروزرسانی: 3 آبان 1403 گردآورنده: lison.ir شناسه مطلب: 2319

به "طرز تهیه خورشت قیمه با زودپز، راحت، آسان و جا افتاده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت قیمه با زودپز، راحت، آسان و جا افتاده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید